Spanilá jízda „Českého samuraje“ pokračuje. Jiří Procházka vítězí na tvrdé KO

Spanilá jízda „Českého samuraje“ pokračuje. Jiří Procházka vítězí na tvrdé KO zdroj: Profimedia

Jiří Procházka ukázal, že má opravdu „BJP“, když obhájil svůj titul v polotěžké váze proti C.B. Dollawayovi.

 

Procházka vs Dollaway byl pro české fanoušky hlavním tahákem povedeného večera japonské organizace Rizin FF. Japonci umí dělat skvělou atmosféru a tento zápas nebyl výjimkou. Na rozdíl od publika po celém světě, Japonci jsou v průběhu večera tak potichu, že nebýt řvoucích trenérů, slyšeli byste spadnout na zem i špendlík.

V této atmosféře proti sobě nastoupili Dollaway a Procházka. Dollaway sám řekl, že se blíží ke sklonku své kariéry a ve 36 letech v zápase neměl moc co ztratit. Naproti tomu pro Jiřího Procházku to byla první obhajoba jeho šampionského titulu v polotěžké váze a v sázce bylo hodně. Jiří zkrátka nesměl prohrát.

Hned od začátku začal Procházka tlačit a Dollaway mu na to odpověděl ostrým lowkickem, který Procházku na okamžik rozhodil, ale hned se srovnal a dál držel centrum ringu. Dollaway dál okopával šampiona několika lowkicky a calfkicky a jednou jej dokonce trefil levým hákem a natrhl mu obočí. Při jednom Dollawayově lowkicku mu Procházka chytnul nohu, poslal jej na zem, a okamžitě se mu pověsil na záda.

Jenomže Dollaway je zkušený wrestler, nebyl pro něj zas takový problém vstát a šampiona setřást. Procházka nezmatkoval, zachovával klid, neustále tlačil soupeře a čekal na vhodnou příležitost. Ta přišla ke konci druhé minuty zápasu. Procházka zaútočil pravým zvedákem, kterému se sice Dollaway těsně vyhnul, ale za cenu ztráty rovnováhy. Procházka za ním hned poslal levý hák, který našel přesně svůj cíl a poslal Američana v čase 1:55 nehybně k zemi.

Český samuraj tak bez větších problémů obhájil svůj titul. Ve své vítězné řeči poděkoval Japonsku a Rizinu za příležitost, a také za to, že z něj tato organizace pomohla udělat takového bojovníka jakým je dnes. Jelikož je jen otázkou času, kdy českého šampiona uvidíme v UFC, znělo to skoro jako rozloučení se zemí vycházejícího slunce. Loučení to určitě bude těžké, protože Japonci Jiřího Procházku zbožňují a když šel zpátky do šatny, nestíhal český šampion rozdávat podpisy svým fanouškům.

Jestli, resp. kdy, půjde Procházka do UFC ještě není známo. Jisté je, že na nejvyšší ligu světa už dávno má, což prokázal i dnes.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články