Výsledky Rizin 15: Procházka je šampion polotěžké váhy!

Výsledky Rizin 15: Procházka je šampion polotěžké váhy! zdroj: Profimedia

Jiří Procházka to dokázal a KO ve třetím kole udolal Muhammeda Lawala a získal mistrovská pás v polotěžké váze Rizinu! 

Po více než třech letech od jejich prvního setkání připravil Jiří "Denisa" Procházka (24-3-1) skvělou pomstu Muhammedu Lawalovi (21-9) a získal tím premiérový titul polotěžké váhy organizace Rizin FF v Yokohama Aréně v Japonsku. Lawal zahájil zápas v nízkém postoji a útočil především na nohy. Pokoušel se i o tlak pěstmi, ale jeho výpady byly dost nepřesné a musel se často stahovat. Procházka byl trpělivý, skvěle se pohyboval, ale předváděl spíše obranou taktiku. Na konci prvního kola ho málem jeden low kick srazil na zem, ale stihl ho ustát a vyústilo to k první větší ofenzivní aktivitě také z jeho strany.

Ve druhém kole byl Lawal opět rychlejší, první rozdávala rány a pokusil se také o takedown, ale bezvýsledně. Procházka svým obraným stylem působil pořád energicky a sebejistě a svého soupeře připravoval pomalu o sílu. Ocenit lze jeho pohyb po ringu a několik dobrých jabů. Lawalova pravačka mu ale bohužel roztrhla jeho levé obočí a začala mu poměrně silně téct krev, což o pauze umně zastavil cutman.

Třetí kolo Lawal započal dalším marným pokusem o takedown. Následně se pokoušel o kombinace, ale únava na něm byla více než znatelná. Mezitím kolem něj Procházka tančil a uštědřoval mu jeden úder za druhým. Údery začaly nabírat na síle a po jednom z nich se Lawal odporoučel na zem, kde Procházka dokončil svoji práci a pojistil si svůj pás. Pro něj i pro Českou republiku je to obrovský úspěch a důkaz, že patříme k světové špičce.

V doprovodném zápasu se proti sobě postavili šampion bantamové váhy Kyoji Horiguchi (27-2) a veterán z UFC Ben Nguyen (17-9). Nguyen začal zápas velice agresivně a snažil se dostat Horiguchiho pod okamžitý tlak. Strategie přinesla ovoce a po chvíli už se Nguyen dostal svému soupeři na záda a pokoušel se o rear-naked choke. Nedokázal ale udržet pozici ani sílu a Horiguchi se uvolnil a začal rytmicky zasypávat soupeře údery.

Jeden z jeho jabů trefil dokonale čistě a jeho oponent musel hodně zaklonit hlavu. Japonec vycítil šanci a pokračoval v tvrdých pravidelných úderech, které velice přesně nacházely svůj cíl. Po jednom z jeho nezastavitelných útoků už rozhodčí Jason Herzog zastavil zápas a v čase 2:53 v prvním kole se Horiguchi stal vítězem a natáhl svojí vítěznou šňůru na 12 zápasů v řadě.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články