Ryan Bader bude obhajovat titul v polotěžké váze Bellatoru proti Němkovi

Ryan Bader bude obhajovat titul v polotěžké váze Bellatoru proti Němkovi zdroj: Profimedia

Ryan Bader patří bezesporu mezi nejlepší bojovníky mimo UFC. Po úspěchu v těžké váze teď bude hájit také svůj titul v polotíze.

Ryan Bader aktuálně drží dva tituly organizace Bellator, kam přešel za lepšími finančními podmínkami z UFC. Šampionem polotěžké váhy se stal v roce 2017 hned v prvním zápase, když přebodoval Phila Davise. Titul poté obhájil a vydal se na cestu za druhým, která vedla přes Grand Prix v těžké váze.

Ve vyřazovacích bojích nejprve rychle přešel přes Muhammada "King Mo" Lawala, na body porazil také Matta Mittrioneho a ve finále narazil na veterána Fedora Emelianenka. Tomu ukázal, že čas nezastavíš a knokautoval ho v čase 0:35 prvního kola. Vítězství neznamenalo jen skalp legendy ale také titul heavyweight šampiona. Ten Bader následně obhájil proti francouzskému veteránovi Cheicku Kongovi, byť jejich souboj skončil bez výsledku kvůli nechtěnému šťouchnutí do oka.

Americký bojovník se pak poohlížel po soupeři a padl mu do oka šampion Rizinu Jiří Procházka. Chvíli to vypadalo, že by mohli poměřit síly na konci minulého roku. Organizace se však mezi sebou nedokázaly domluvit, na čím galavečeru by se zápas měl odehrát, a tak z něj nakonec sešlo.

Český šampion tak porazil alespoň Baderova týmového kolegu Dollawaye a po zápase dal jasně najevo, že touhle výhrou uzavírá kapitolu Rizin. Bader vytušil, že to by mohla být šance na vzájemný zápas a lákal Procházku do Bellatoru. Ten dal ale nakonec přednost UFC, kde se vyskytuje větší množství prvotřídních bojovníků.

Jeho vyzyvatelem tedy nakonec bude českým fanouškům dobře známý Vadim Němkov. Ten před lety v Rizinu prohrál právě s Procházkou a nestačil ani na Karla Albrektssona. To však byly jediné porážky v jeho kariéře. S českým bojovníkem navíc prohrál poté, co nebyl schopen po úvodním 10 minutovém kole kvůli vyčerpání pokračovat v zápase. V Bellatoru zatím přemožitele nenašel a drží sérii 6 výher v řadě a na svém kontě má skalpy bývalých šampionů Phila Davise, Rafaela Carvalha a Liama McGearyho. Ve svých 27 letech má navíc své nejlepší roky teprve před sebou.

Souboj Bader - Němkov bude vévodit akci Bellator 243, která se odehraje 9.května v San José. Další zápasy budou pravděpodobně oznámeny v následujících dnech. 

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články