Bader uhájil titul v těžké váze tím, že protivníka píchnul prstem do oka

Bader uhájil titul v těžké váze tím, že protivníka píchnul prstem do oka zdroj: Profimedia

Titulový zápas v Bellatoru skončil kontroverzně, Bader ale má pořád svůj titul.

Ze soboty na neděli se nepořádal pouze turnaj UFC 242 (o výsledku hlavního zápasu si můžete přečíst v našem článku ), ale v americkém San Jose proběhl také Bellator 226. Tam se v hlavním zápase o titul těžké váze utkal šampion dvou divizí  Ryan Bader s vyzyvatelem Cheickem Kongou. Očekávala se těžkotonážní bitva, protože oba dva borci, a veteráni UFC, měli do dnešní noci slušnou šňůru vítězství a často své soupeře nekompromisně utloukli. Stačí se kupříkladu podívat na poslední zápas Badera, který během půl minuty doslova vypnul slavného Fedora Emalianěnka.

A Bader na svojí formu navázal hned od začátku zápasu, protože okamžitě Konga trefil levou zadní a začal svého soupeře nutit k ústupu slušnými kombinacemi. Francouz se snažil zabránit pronásledování pokusem o grapling, ale to se mu těžce vymstilo, protože ho Ryan sám sundal na zem a okamžitě se dostal do side controlu a do plného mountu. Tam začal Cheicka ničit lokty a pěstmi, ale bohužel také při jednom z úderů zasáhl palcem při jeho levé oko.

V tu chvíli se duel přerušil, protože Kongo začal okamžitě volat o lékařskou pomoc. Po kontrole od doktora byl zápas ukončen jako "no contest" čili "bez výsledku". Tím pádem také Baderovi zůstává šampionský pás, což okamžitě spustilo velikou vlnu nevole a dokonce se na něj sápal do oktagonu jeden z Kongových přátel, slavný Rampage Jackson.

Nutno ale dodat, že i bez toho byl Bader výrazně lepší a dominantní a on sám se dušuje, že naschvál to nebylo. "Cítil jsem se skvěle a je nanic, že to takhle skončilo. V zápalu boje se prsty občas do oka dostanou. Bylo to neúmyslné," řekl hned po boji.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články