Khabib Nurmagomedov obhájil svůj titul ve velkém stylu a je stále neporažený

Khabib Nurmagomedov obhájil svůj titul ve velkém stylu a je stále neporažený Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

Dagestánec opět předvedl svou výjimečnost a čeká na přemožitele.

Khabib NurmagomedovDustin Poirier

Šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov nastupoval do zápasu bez porážky, s 27 vítězstvími v řadě. Jeho zápasu v hledišti přihlížel mimo jiné i jeho velký fanoušek a patron Ramzan Kadyrov. Proti němu stál Dustin Poirier, bojovník, který se zdál být před pár lety na ústupu, který přebudoval svůj styl a sérií epických bitev a tvrdou dřinou se probojoval až k titulovému zápasu. Od jejich střetu všichni očekávali dvě věci – vítězství Khabiba a fakt, že ten bude chtít na zem a Poirier bude raději sázet své bomby v postoji.

Minutu a půl oba vyčkávali, pak se podařilo Khabibovi skvělým řetězením takedownů dostat Poiriera na zem. Začala klasická Nurmagomedova škola, nasazoval škrcení, neck crank, Poirier trpělivě odolával. Kotroverzní byly dva momenty, kdy Khabib Dustina chytil za obličej a tahal jej prsty přes oční víčka, ale sudí nic nemamítal. Poirier se marně snažil stát, ale s výjimkou posledních deseti vteřin Khabib moc neútočil údery. První kolo ale bylo jasně jeho, možná i poměrem 10-8.

V druhém kole Dustin nastoupil do tlaku a předvedl co od něj známe. Khabib byl chvíli otřesený a couval, nicméně Poirier se příliš exponoval, Khabib přešel zpět, Dustin se příliš předklonil do úderu a Nurmagomedov jej dostal na zem, se zbývajícími třemi minutami v druhém kole. Khabib opět skvěle pracoval na zemi. Řadou drobných úprav držel Poiriera v sedě a nenechal jej vstát a čekal na šanci na přesun do další pozice.

Nurmagomedov Poirier Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

Jeden z úderů rozthl Dustinovi obočí a začala se mu řinout krev do oka, nicméně se mu podařilo vstát. Khabibovi se opět podařilo jej strhnout a bylo jasné, že v pocitových padesáti stupních celsia a 75% vlhkosti musí Američanovi začít docházet síly. Ačkoliv Dustin dokázal na chvilku dostat Rusa do úzkých, druhé kolo opět jasně patřilo Khabibovi.

Poirier v třetím kole nasadil hodně hlubokou gilotinu a Khabib musel ve dvou fázích pustit pozici a přejít do defenzivy, aby jej Američan neuškrtil. Podruhé se mu podařilo se vykroutit, pozice se přesunula, Dagestánec se dostal Poirierovi do zad a nasadil rear naked choke, který už musel Poirier odklepat.

Khabib Nurmagomedov prokázal, že je opravdu výjimečným bojovníkem a je jen otázka, kdo z lehké váhy jej teď může vyzvat. Navzdory své síle a dynamice většinu času Poirier tahal za kratší konec. I když, otázka vyzyvatele se zdá být jasná: oba soupeři řekli, že další má být Tony Ferguson a ten, se svým šíleným, neortodoxním stylem může opravdu uspět tam, kde všichni ostatní selhali.

Prozatím je ale Khabib Nurmagomedov neporaženým vládcem a skromný Poirier odchází mezi řady pokořených bojovníků v brutální divizi, jíž lehká váha je. Rozhodně ale nezůstane zapomenutý a asi každému rvalo srdce, když plakal a omlouval se všem, které svým výkonem zklamal. Přitom ale dostal svého soka do problémů, jak se nikomu jinému nepodařilo. Na druhou stranu, nebyl to Poirier, jakého známe, který zničil Alvareze, Gaethjeho či Hollowaye.

Nejnovější články