Felder se střetl s Barbozou v krvavé akční bitvě s překvapivým koncem

Felder se střetl s Barbozou v krvavé akční bitvě s překvapivým koncem zdroj: Profimedia

Dva skvělí akční fighteři se střetli v nádherném souboji.

Edson BarbozaPaul Felder

Opakování zápasu, který byl zábavný a z nějž odešel jako vítěz Brazilec. Paul Felder se ale vrací jako rekonstruovaný bojovník. Oba milují údery z otočky, oba jsou akčními bojovníky a oba kolem sebe šíří pozitivní atmosféru, když zrovna neknockoutují jiné bojovníky. Zatímco Barboza měl sérii střídavých úspěchů a neúspěchů, Felder se držel trochu lépe, byť si připisoval i vítězství za cenu propíchnuté plíce apod.

Barboza během první minuty trefil několik pěkných kopů i úderů a Felder krvácel z nosu. Jak se očekávalo, Felder šel dopředu, Barboza sázel svoje typické brutální kopy z distance. Tempo zápasu ale narušilo sražení hlavami, které způsobilo silné krvácení Feldera z hlavy. Boj ale pokračoval. Barboza se trefoval víc a víc, ale Felder postupoval trpělivě vpřed a snažil se trefit jednu velkou ránu. Brazilec ale opakovaně trefoval bleskový switch kick na břicho, až všichni v publiku mrkali bolestí. První kolo patřilo Barbozovi, ale ačkoliv měl Felder na obličeji krvavou masku, zdálo se, že nachází rytmus a dovoluje protivníkovi menší svobodu pohybu.

Paul Felder - Edson Barboza zdroj: Profimedia

Druhé kolo začal Barboza kopem z otočky do Felderova břicha. Šokující byl moment, kdy Barboza udělal úspěšný takedown, protože zem mu tolik nesvědčí a dolů chtěl spíš Felder. A opravdu, Felder, milovník loktů začal sázet údery zespoda a Barbozu otevřel, takže už krváceli oba. Následně nasadil Barbozovi armbar, ale ten jej zvednul a nechal spadnout. Oba bojovníci už byli zalití krví. Felderovi naskočil masivní hematom za uchem a Barboza zase začal vypadat unaveně. Felder stále tlačil, pokusil se o takedown, ale Brazilec se ubránil. Druhé kolo skončilo dost nejasně.

A akce pokračovala. Tvrdý direkt od Feldera, skvělý backfist od Barbozy, stále v pohybu a následně opět spinning backfist, od obou borců. Ke konci kola už Felder přebíral iniciativu, víc toho trefoval, Brazilec nestíhal protiútoky. Barboza zakončil vše takedownem a čekalo se, kdo vyhraje. A rozhodčí ukázali, že tahle bitva byla matoucí, protože jeden dal zápas 30-27 Barbozovi, druhý 29-28 Felderovi a třetí 30-27 Felderovi. To je naprosto bizarní neshoda, Brazilec byl naštvaný, Američan šťastný. Rozhodně ale předvedli krásnou akční bitvu.

Vítěz: Paul Felder (na body)

Nejnovější články