Boj skvělého zápasníka s mistrem jiu-jitsu ukázal, že nová hvězda přichází z Dagestánu

Boj skvělého zápasníka s mistrem jiu-jitsu ukázal, že nová hvězda přichází z Dagestánu zdroj: Profimedia

Islam Makhachev se postavil skvělému grapplerovi z Brazílie a všichni čekali bitvu na zemi.

Islam MakhachevDavi Ramos

Střet „nového“ Khabiba v podání Dagestánce Islama Makhacheva s elitním grapplerem s brilantním jiu-jitsu, Brazilce Davi Ramose. Někdy se stane, že když očekáváte strhující souboj na zemi, skončí to v postoji. Makhachev byl od první minuty velmi opatrný a na rozdíl od jiných zápasů nechtěl jít na zem. Ramos zase jen vyčkával na svou šanci, a tak velmi opatrnou přestřelku v prvním kole vyhrál Rus.

V druhém nastoupil Ramos na takedown, což ale Dagestánec odvrátil. A tak se znovu přešlo do postoje a minimální aktivity. I publikum, které zprvu nadšeně skandovalo „Islam!“ začalo pískat. Makhachev vysloveně začal utíkat z kontaktu s Ramosem a bylo jasné, že se experta na jiu-jitsu na zemi bojí. V postoji navíc skóroval o trochu víc, byť i tak šlo o neakční zápas. Od Dagestánce to byl zodpovědný výkon, ale v tu chvíli mu rozhodně nevyhrával žádné fanoušky. Na kvantitu vítězil, ale i ten nejtvrdší úder měl na kontě Ramos.

Islam Makhachev - Davi Ramos zdroj: Profimedia

V třetím kole ale Makhachev brilantně trefil svého soupeře kolenem a začal brutální kulomet úderů na ležícího soupeře. Ramos to k překvapení všech ustál a svázal Makhacheva, který se zatím snažil útočit lokty. Botva, na níž všichni čekali, dva elitní grappleři, začala tři minuty před koncem. Dagestánec trefoval údery, Brazilec se snažil najít prostor na submisi. Ramos zkusil triangl, kimuru, armbar, ale Makhachev pokaždé hrozbu odvrátil.

Zápas nakonec skončil na body a výhru si zaslouženě odnesl Dagestánec. Ukázal tak, že umí pracovat takticky a čekat na svou šanci a také, že v něm má lehká váha velký talent. Zároveň vyzval vítěze zápasu Barboza - Felder, který následoval hned po tomto. Ramos naopak musí zapracovat na postoji, pokud chce pomýšlet na místo v top 15 lehké váhy UFC.

Nejnovější články