Turnaj v pouštním Abú Zabí začal vlažně, ale nabírá obrátky

Turnaj v pouštním Abú Zabí začal vlažně, ale nabírá obrátky zdroj: Profimedia

UFC 242 je tady a v rámci prelims už jsme viděli čtyři zápasy.

Belal MuhammadTakashi Sato

Favoritem byl Muhammad, Američan, který se silně hlásí ke svým palestinským kořenům. Od začátku to potvrzoval, kdy se Sato snažil využívat prostor k protiútokům, ale Muhammad opakovaně trefoval levý hák. Ke konci kola Japonce dostal na zem a neustále jej ohrožoval škrcením a ranami do hlavy. Sato se na začátku druhého kola hned dvakrát pěkně trefil, ale Muhammad jej opakovaně trefoval kombinací tělo – levý hák. V druhém kole Japonec mnohem lépe pracoval se vzdáleností a dokonce Muhammada ke konci dostal na zem. V třetím kole Satóovi začal fungovat direkt, ale Američan jej dostal na zem, přešel do zad a nasadil škrcení, kterému musel Japonec odklepat.

Vítěz: Belal Muhammad (škrcení)

Nordine Taleb Muslim Salikhov

Tenhle zápas sliboval hodně akce a dobré momenty v postoji. Zpočátku ryze kickboxerský zápas, kde létaly ostré kopy poprvé zastavil sudí proto, že jeden z nich si našel cestu do Salikhovova rozkroku, naštěstí jen trochu. Opět se jednalo o taktickou bitvu, ovšem v jiném tempu než předešlé zápasy. Oba borci měli nabito na to, aby protivníka sestřelili. Což se i stalo minutu před koncem, kdy Salikhov hákem vypnul Taleba. Sudí skvěle zasáhl a nenechal jej dát ani jednu navazující ránu. Dezorientovaný Taleb se rychle zvedl, ale zjevně nevěděl, že zápas je u konce.

Vítěz: Muslim Salikhov (KO)

Omari AkhmedovZak Cummings

Akhmedov od začátku trápil Cummingse ostrými lokty, ale byl to Američan, který poslal Dagestánce k zemi přesným hákem, kterým mu i roztrhl kůži pod okem. Akhmedov se stihl vzpamatovat a následně v postoji dostal Cummingse mohutným, dunivým slamem na zem, kde jej dvě minuty držel pod sebou. V druhém kole víc tlačil Cummings, ale Akhmedov odpovídal dobrými countery a oba borci čekali na chvíli, kdy budou moci vyrazit vpřed se silným hákem. Ve dvou přestřelkách toho víc natrefoval Američan. Akhmedov chtěl dostat boj na zem, ale Američan toho moc nedovolil. Pořád ale šlo o velmi vyrovnané (a ne moc akční) střetnutí, které mohlo jít oběma směry. Ve třetím kole tedy oba borci přešli do zcela taktického výkonu a nikdo se nepouštěl dopředu. Akhmedov minutu před koncem dostal Cummingse na zem a zasadil mu několik úderů, kterými si kolo získal. Sudí dali zápas jednoznačně Rusovi, ale šlo o dost vyrovnanou záležitost.

Vítěz: Omari Akhmedov (na body)

Don MadgeFares Ziam

Typický zápas provinčního turnaje (i když je Abu Zabí placené PPV). Madge se neustále snažil využít svého zápasu a Ziam neměl moc odpovědí. Výsledkem byl zápas, kde prakticky neexistovaly údery v postoji a oba borci byli neustále nalepení na pletivu, odkud je pravidelně rozhodčí kvůli neaktivitě „zvedal“. Madge jasně zvítězil, ale kdo si šel udělat místo zápasu kávu, ten byl skutečným vítězem.

Vítěz: Don Madge (na body)

Na ESPN Prelims přímo navazuje Preliminary Card s dalšími čtyřmi zápasy

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články