Cverna dostal TKO a zapomněl, že má za dva týdny další zápas. Promotér jen nevěřícně kroutí hlavou

Cverna dostal TKO a zapomněl, že má za dva týdny další zápas. Promotér jen nevěřícně kroutí hlavou Alex Cverna | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Alex Cverna si naplánoval tolik zápasů, až na ně zapomíná. Může za to výpadek paměti, nebo je to jen výmluva?

Známý těžkotonážník Alex Cverna si toho na závěr letošního roku naplánoval požehnaně. Nejprve v půli září udělal rychlý proces s Davidem Závodou a stal se vyzyvatelem v těžké váze organizace I Am Fighter. Ještě před střetem se šampionem Jevgenijem Orlovem se ale vydal do Nizozemí, odkud si mohl dovézt pás francouzské organizace Hexagone MMA. Na ten ale nedosáhl, Prince Aounallah se radoval z vítězství na TKO už po dvou minutách a deseti vteřinách.

Nedlouho poté Alex svůj výkon zhodnotil ve videu na Instagramu. Přiznal, že udělal strašně moc chyb a v hlavě ho sežrala také velikost titulové bitvy, kvůli čemuž prý zatuhnul. "Čekal jsem lepší zápas, čekal jsem tvrdší zápas. Chtěl jsem se s ním pobít a nešlo to. On měl taktiku, že se mnou půjde na zem. Jak jste viděli, hned mě tam stáhnul. A já jsem neměl žádnýho trenéra s sebou na to, aby mi poradil, co mám udělat na tý zemi, abych to slyšel. Prostě jsem tam dělal kraviny. Poslouchal jsem sice trenéra, dával jsem tam nějaký údery, ale ty nic nedělaly. Prostě jsem se tam potřeboval hejbat, a jak jsem neměl žádnýho trenéra na to, tak jsem se nemohl pohnout do stran. Nevěděl jsem, co udělat v tu chvíli. Samozřejmě to vím, co mám dělat, ale v tu chvíli mi to nezapínalo, potřeboval jsem někoho v rohu a toho jsem tam neměl, takže tak."

Následně Cverna zmínil, že ho teď čeká boxerský zápas, ten se má odehrát 2. prosince na akci Fight Night Challenge. Okamžitě tak vyvstala otázka, co bude s již zmiňovaným titulovým zápasem proti Orlovovi. A neví to zatím ani sám Alex. "Měl jsem nastoupit na I Am Fighteru, jo, ale jelikož jsem na to i já zapomněl, oni mi volali, že s nima mám smlouvu. Já se na tu smlouvu musím podívat doma. A že když ji nedodržím, tak tam bude velká pokuta, která obnáší nějakých pět tisíc euro. Takže se na to musím podívat, uvidíme no. Zítra se to rozsekne," vyjádřil se dost zvláštně, vzhledem k tomu, jaké promo nadcházejícímu zápasu předcházelo.

V šoku je samozřejmě i promotér IAF Petr "Píno" Ondruš, který připomněl, že minulý týden proběhla tisková konference, kde Alex Orlovovi do očí říkal, jak ho vypne pravačkou a sebere mu titul. "No, jsou různý věci, snad si do zítra vzpomene. Zítra se snad můžeme těšit na nějaký hezký vyjádření, ať už tak nebo tak. Mě samotnýho to zajímá, protože jsem to za celou svou kariéru, ať už sportovní nebo promotérskou, ještě nezažil, že by někdo zapomněl na takovouhle důležitou věc. Ale tak věci se dějou, učíme se celej život."

Nastoupí Cverna nebo ne? Definitivní odpověď se nejspíš dozvíme až 11. listopadu, kdy se v Praze odehraje společný turnaj IAF a RFA. Pro promotéry se však jedná o hodně nepříjemnou situaci, neboť sehnat adekvátního náhradníka do titulového souboje v těžké váze je hodně těžký úkol.

Zdroje:  I am Fighter , Alex Cverna – Instagram

Nejnovější články