Takové zápasy se neodmítají, říká k souboji s legendárním Monsterem šampion IAF

Takové zápasy se neodmítají, říká k souboji s legendárním Monsterem šampion IAF Petr "Monster" Kníže | zdroj: Profimedia

Už, když se zveřejnila informace, že organizace I Am Fighter (IAF) a Real Fight Arena (RFA) spojily síly, tak se o tomto zápase v zákulisí spekulovalo. Nyní je souboj mezi legendárním Petrem „Monstrem“ Knížetem a šampionem IAF ve welteru Stevenem Krtem oficiální. A doplňuje už tak dost nabitou startovku turnaje, který se uskuteční 11. 11. v UNYP aréně v Praze.

Humburger vs. Hošek. Zoula vs. Buršák. Herajn vs. Horínek. Šimková proti Trikalové, nebo Jakubík proti Králíkovi. A samozřejmě giganti Cverna s Orlovem. Už to je obrovská kvalita, která dokazuje, že na česko-slovenské scéně není nouze o špičkové bojovníky.

Teď k nim přibyl další parádní souboj. Legenda proti mladému dravci, který si teprve pár měsíců hýčká svůj první profesionální titul. „Když mi to nabídli, chvíli jsem váhal, ale pak jsem si řekl – chlape, nad čím přemýšlíš? Tohle je zápas, který se neodmítá,“ řekl pro IAF sokolovský rodák, který o duelu ví už nějaký ten pátek. „Čekalo se na to, zda kývne Monster. Já se přímo na něj připravuji už něco přes měsíc.“

Legenda dostala vícero možností, nakonec padla volba právě na Krta, přestože promotér RFA Boris Marhanský uvažoval i o zahraniční alternativě. „Je pro mě obrovskou ctí, že to jsem nakonec já. Viděl jsem spoustu jeho zápasů, souboj s Vémolou snad padesátkrát. Jsem rád, že duel přijal, protože řečí čísel pro něj nedává moc smysl, sice má psáno 13-2, ale všichni víme, jak to je. A že těch zápasů má možná k padesáti,“ vyjadřuje 46leté legendě respekt téměř o dvacet let mladší šampion IAF.

Ostatně právě mládí a zápasová aktivita jsou Krtovými hlavními kartami. Kníže naposledy bojoval loni v dubnu na Oktagonu 32, kde nestačil v odvetě na Davida Kozmu, následný říjnový duel s Jozefem Wittnerem – už pod hlavičkou RFA – byl nakonec kvůli zranění zrušen. 

„Velmi se těším na první zápas Monstra pod naší organizací, byť to mnoho lidí zpochybňovalo. Myslím, že bude dominovat a potvrdí, proč s ním je málokdo z domácí scény ochotný bojovat. Steven nemá co ztratit. MMA je nevyzpytatelný sport, ale myslím, že by musela nad Stevenem ten večer svítit opravdu hodně šťastná hvězda, aby Monstra porazil,“ okomentoval tento souboj Marhanský. 

„Jsem rád, že se náš mladý šampion nebojí postavit tváří v tvář obávanému Monsterovi, protože není jednoduché mu na této scéně sehnat soupeře. Ostatně, řekl to i sám Steven, že nezná horšího člověka (soupeře) na planetě, než je Monster, takže jsem opravdu rád, že se toho nebojí a se vším respektem jde do toho. Přeji mu, aby podal, co nejlepší výkon, protože vím, že bude maximálně připravený a třeba se dočkáme mega překvapení. A jsem i zvědavý na tento střet generací a šampionů,“ přidal druhý promotér večera Petr „Píno“ Ondruš.

„Připravím se na něj, jak nejlépe dovedu. Je to legenda, tvrďák, takže tam jdu ze sebe vydat maximum,“ říká odhodlaně šampion IAF. „Furt je to chlap z masa a kostí a s určitým týmem, s určitou taktikou se dá porazit.“

Mimochodem – ačkoliv je Knížeti už 46 let, na „Special Title Night“ 11. listopadu nebude tím nejstarším mužem v kleci. Těžkotonážník Alex Cverna je totiž ještě o dva roky starší. I ten má ale pro strach uděláno. 

„Orlove, hrozně se tě bojím. Hrozně moc, až mi tluče srdce. Neboj, budu tam. Jen probereme pár detailů s promotérem a až se ti podívám do očí, věř tomu, že se budeš bát ty,“ reagoval Cverna na slova svého rivala. Ten ve videu naznačil, že dostal speciální nabídku pro jejich titulový souboj – jít v něm o všechno, kterou přijal. To znamená, že vítěz bere i výplatu soupeře.

Jak tohle nakonec dopadne? To zjistíme 11. listopadu v UNYP Arena v Praze.

Petr Monster Kníže vs Steven Krt Petr Monster Kníže vs. Steven Krt | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články