David si zaboxuje s Goliášem! Vyzraje Zátorský na o 60 kilo těžšího Cvernu?

David si zaboxuje s Goliášem! Vyzraje Zátorský na o 60 kilo těžšího Cvernu? Michal Zátorský a Alex Cverna si na konci roku dají boxerský zápas | zdroj: FOTO: Fight Night Challenge

Na konci roku uvidíme v Brně velmi zajímavý boxerský souboj. Zvítězí váhová a silová převaha nebo rychlost, technika a zkušenosti? Budou to jatka, shodují se oba bojovníci.

V bojových sportech jsou sice běžným standardem váhové kategorie, čas od času se ale domluví i zápasy bez hmotnostního limitu. V posledních letech šlo sice většinou o bizarní souboje, vzpomeňme ale třeba na fenomenálního Thajce Kaoklaie, který dokázal v ringu slavné K-1 porážet i dvakrát těžší soupeře.

O něco podobného se už 27. prosince pokusí i Michal Zátorský, dvanáctinásobný mistr Slovenska v boxu, který je sice zvyklý na váhu mezi 60-70 kily, tentokrát ale vyzval známého MMA bojovníka Alexe Cvernu. Ten si běžně udržuje váhu okolo 130 kg. Jejich duel tedy můžeme bez nadsázky nazvat souboj Davida s Goliášem.

“Na domácí scéně se mnou nikdo nechce zápasit, protože se bojí mé rány. Musel jsem proto přemýšlet a dívat se do vyšších váhových kategorií. Řekl jsem Attilovi (Véghovi, promotérovi organizace Fight Night Challenge, pozn. red.), že si to klidně pinknu s Cvernou a on se toho chytil,” vysvětlil Zátorský, jak nápad na nečekaný zápas vznikl. 

Cverna neměl problém vhozenou rukavici zvednout. “Nejdřív jsem myslel, že je to sranda. Když jsem pak ale viděl, že to Zátoro myslí vážně, říkám si, proč ne! Je potřeba vyzkoušet všechno a v bojových sportech se evidentně meze nekladou. Už teď se na to těším, Michal je sympaťák, cením ho za takovouhle výzvu, předvedeme jistě skvělou válku, tak doufám, že se na to přijde podívat co nejvíc lidí.”

“Michal bude určitě běhavý, bude se mě snažit vyťukávat a tancovat kolem mě. Když ale spáruji s klukama v jeho váze, stačí většinou jedna dobře mířená rána a je konec, stejně to vidím i v našem zápase,” předjímá český obr. 

Jeho soupeř pochopitelně nesouhlasí a věří si: “Alex mě bude chtít za každou cenu zatlačit a pokusit se trefit, budu si muset samozřejmě dávat pozor na to, že je o šedesát kilo těžší, žádné tlačení z jeho strany ale nebude, protože jsem na to připravený a nedovolím mu to. Mám skutečně hodně zkušeností na to, abych věděl, co mám s takovým bojovníkem dělat.”

Cverna se představil už na prvním turnaji organizace Fight Night Challenge vloni v prosinci. Tanečního partnera mu tehńkrát dělal tehdejší šampion střední váhy OKTAGONu Samuel Pirát Krištofič. Zátorský ho samozřejmě viděl, dojem na něj neudělal ale ani jeden z bojovníků.

“Z toho zápasu si nemám, co vzít, ani jeden toho tehdy moc neukázal. Myslím, že bych oba dva mohl učit boxovat, takže spíš oni by měli sledovat mě a vzít si co se týče boxu něco ze mě,” prohlačuje sebevědomě slovenský boxer. 

Turnaj Fight Night Challenge 3 nabídne 27. prosince v Brně také duel dvou velikánů domácí bojové scény. Někdejší šampion těžké váhy OKTAGONU Michal Martínek změří síly s kickboxerskou legendou Tomášem Hronem, do dalšího duelu se chystá i rapper Patrik Rytmus Vrbovský a dojde i na souboj dvou slovenských zpěvaček Dominiky Mirgové s Aless Capparelli. Své zápasy brněnskému publiku ukáží i Václav Sivák, “Diamantový čávo” Robo Pukač, Marek Bartl či Michal Plesník

Zdroje:  Fight Night Challenge

Nejnovější články