Domácí hrdina Dominik Humburger se v Liberci střetne s neporaženým Srbem

Domácí hrdina Dominik Humburger se v Liberci střetne s neporaženým Srbem Dominik Humburger je profesionální voják | zdroj: FOTO: KSW

Známe další kompletní zápas libereckého turnaje KSW. Dominik Humburger se v souboji dvou neporažených fighterů střetne se srbským nováčkem Nemanjou Nikolićem.

Četař Dominik Humburger se během pár měsíců vyšvihl z regionální scény v jednoho z nejzajímavějších prospektů domácího MMA ve střední váze. V srpnu loňského roku perfektně využil nabídnutou šanci v KSW, kde ukončil Boryse Borkowskiho a totéž se mu povedlo na podzim s Milanem Ďatelinkou pod hlavičkou RFA, kde si vylepšil svůj profesionální zápasnický rekord na 5-0. Teď jej čeká další vystoupení v kleci polské organizace a bude to pro ně rozhodně srdeční záležitost. Turnaj KSW 79 se totiž odehraje v jeho domovském městě pod Ještědem.

Soupeřem mu bude tentokrát nová posila KSW ve střední váze, srbský bojovník Nemanja „Koba“ Nikolić. Ten má za sebou zatím 10 profesionálních zápasů, z toho hned v prvním si připsal remízu. Od té doby ale pouze vyhrával a jen jedenkrát si musel vyslechnout bodování rozhodčích. Čeští fanoušci si jej mohou také pamatovat ze dvou vystoupení v již zaniklé organizaci XFN.

V jeho střetnutí s Dominikem tak půjde oběma nejen o aktuální vítězství, ale také o ubránění perfektního skóre. Je však třeba dodat, že dosavadní soupeři Nikoliće nepatřili k nejkvalitnějším borcům a dá se říct, že až teprve Humburger by ho měl skutečně prověřit.

Český fighter, který je současně také profesionálním vojákem, se na tento důležitý zápas připravoval i ve známém floridském gymu Kill Cliff FC. V případě výhry je dost možné, že by se Dominik dostal do žebříčku KSW (kde je v současné podobě 8 nejlepších zápasníků v každé divizi), což by mu otevřelo hodně zajímavé možnosti v jedné z nejlepších evropských organizací.

Liberecký galavečer se odehraje už 25. února v místní Home Credit Aréně a bude mu vévodit titulový zápas v těžké váze mezi Philem De Friesem a Toddem Duffeem. V akci bychom ale měli vidět také Viktora Peštu, Davida Hoška, Tomáš Možného či Petru Částkovou.

Zdroje:  Instagram

Nejnovější články