"Sparťana" Hoška čeká na KSW v Liberci těžká wrestlerská zkouška

"Sparťana" Hoška čeká na KSW v Liberci těžká wrestlerská zkouška David Hošek v RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

KSW nadále posiluje svou soupisku českými zápasníky. Jejich zatím posledním úlovkem se stal David „Sparťan“ Hošek, který si připíše první zápas již tento měsíc v Liberci.

Liberecká premiéra polské organizace KSW se kvapem blíží a s tím se také finalizuje turnajová karta, která k dnešku čítá již 7 zápasů (z 9-10 obvyklých). Zatím posledním ohlášeným přírůstkem je střetnutí mezi českým granátníkem Davidem "Sparťanem" Hoškem a Švédem Andreasem Gustafssonem.

Hošek stihl v minulém roce 3 zápasy, dva pod organizací RFA a jeden pod IAF, v minulosti pak zápasil hlavně v Oktagonu. Se svým nejnovějším startem v KSW tedy zkompletuje pomyslné bingo největších současných organizací ve středoevropském prostoru. A nemělo by zůstat u jediného vystoupení, sám David na svém instagramu odhalil, že s promotéry podepsal smlouvu zaručující mu 4 zápasy.

Hned v tom prvním jej ale bude čekat velmi obtížná zkouška v podobě Švéda Andrease Gustafssona. Bývalý boxer Hošek totiž příliš nevyhledává boj na zemi a v kleci se cítí nejlépe ve vzpřímené poloze. A to může být proti jeho nadcházejícímu soupeři hodně těžký úkol, protože Gustafsson je výborný wrestler, který se ve svých zápasech většinou snaží o přesný opak.

Zatím jedinou porážku v kariéře připravil Andreasovi před třemi lety olympijský medailista ve wrestlingu Damian Janikowski, taktéž v KSW. Švéd po tomto zápase dokonce ohlásil odchod do důchodu, přičemž jako důvod zmiňoval ztrátu motivace a obavu z poškození mozku. Bez MMA ale nevydržel ani dva roky a do klece se vrátil ve velkém stylu v loňském listopadu drsným TKO Lukasze Dziudzia.

V Liberci tak půjde o souboj stylů, pro českého bijce bude stěžejní udržet zápas co možná nejdéle v postoji, kde by měl mít jasně navrch. Jestli se ale „Bane“, jak si nejspíše pro výraznou podobu s komiksovým antihrdinou Andreas přezdívá, úspěšně ponoří pro takedown, tak zažije David hodně perné chvíle.

Liberecký galavečer se odehraje už 25. února v místní Home Credit Aréně a bude mu vévodit titulový zápas v těžké váze mezi Philem De Friesem a Toddem Duffeem.

Zdroje:  KSW , www.mmanytt.se

Nejnovější články