Viktor Pešta se upsal KSW! Dostane šanci v Liberci zabojovat o titul?

Viktor Pešta se upsal KSW! Dostane šanci v Liberci zabojovat o titul? V kleci americké PFL se Viktorovi nezadařilo, spraví si chuť v KSW? | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Český zápasník se po neúspěšném angažmá v zámořské PFL vrací zpět do Evropy. Jeho služby si zajistila polská KSW a vidět bychom jej měli už příští měsíc na turnaji v Liberci.

Viktor Pešta za sebou nemá příliš povedený rok. Český bojovník se v něm s velkým očekáváním zúčastnil ligového turnaje polotěžké váhy americké PFL, kde vítěz sezóny bere pohádkovou odměnu milion dolarů. Bohužel však ve skupině utrpěl hned v základní části dvě porážky, obě dost drsným knockoutem a do vyřazovacích bojů se již nepodíval. Je sice pravda, že vyfasoval nejspíše dva nejsilnější soupeře, jaké mohl , ale nejspíše i Viktora samotného musel mrzet předvedený velmi mdlý výkon. Objevilo se tak hodně otazníků směřujících na jeho další budoucnost v kleci a dokonce se objevily dohady o možném konci kariéry.

Všem spekulacím je teď ale konec. Pešta se totiž vrací bojovat zpět na starý kontinent, kde podepsal smlouvu s polskou KSW. Z příspěvku, který se objevil na sociálních sítích jsou kromě samotného oznámení nejzajímavější dvě věci. První z nich je fakt, že Viktor bude pod vlajkou KSW nastupovat v těžké váze, v které zápasil většinu kariéry a mimo jiné v pěti zápasech v UFC. V roce 2020 ale přesedlal do polotíhy, kde dokázal získat titul v tuzemském Oktagonu. Jak už ale bylo zmíněno výše, štace v PFL byla poté veskrze nepovedená a možná i to byl jeden z důvodů pro Peštův návrat do královské divize.

Druhou důležitou informací je datum Viktorova debutu v nové organizaci. Ten se odehraje již příští měsíc na turnaji KSW 79 v Liberci, který bude premiérovou návštěvou polské promoce v České republice. Na akci měl původně startovat také další český těžkotonážník Michal Martínek, z důvodu zranění ale musel před pár dny svou účast zrušit.

Zatím nebylo oznámeno s kým by se měl Viktor v Liberci utkat, pokud si však zaspekulujeme, nabízejí se tři možnosti. První z nich a v tuto chvíli asi nejpravděpodobnější je zápas s Darko Stošičem. Se Srbem se podle dohadů měl původně utkat právě Martínek, takže by toto střetnutí mohlo dávat smysl.

Další a pro české fanoušky rozhodně nejzajímavější variantou je fight s šampionem De Friesem. Dominantní vládce těžké váhy má být hlavním tahákem libereckého turnaje, ale jeho soupeř je doposud neznámý. A v rozpisce KSW upřímně ani žádné jasné jméno, které by se Angličanovi mohlo postavit, není. A tak přestože má Viktor za sebou dvě porážky v řadě, s přivřeným okem se dá říct, že to neplatí pro těžkou váhu, a tak je podle nás tato varianta rovněž ve hře. Zápas o titul na domácí půdě tak není až takové sci-fi.

Třetí možností je Michał Kita, kterého s Peštou pojí společná historie. Utkali se totiž spolu už v roce 2017 v dnes již zaniklé XFN, kde dokázal Čech zvítězit na TKO. Pro Viktora by se jednalo určitě o papírově nejlehčího soupeře, a také o nejlepší příležitost vrátit se na vítěznou vlnu a získat opět zápasovou jistotu. Přesto jde asi o nejméně pravděpodobný scénář.

Proti komu se nakonec Pešta postaví se nejspíše dozvíme již brzy. Liberecký turnaj má zatím potvrzeného pouze De Friese, Areka Wrzoska a teď také českého bijce. Je však vysoce pravděpodobné, že se pod Ještědem představí také nedávno podepsaný Tomáš Možný nebo kometa české střední váhy Dominik Humburger.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články