Viktor Pešta prohrál v PFL i na druhý pokus, Australan jej ubil v prvním kole

Viktor Pešta prohrál v PFL i na druhý pokus, Australan jej ubil v prvním kole zdroj: Getty Images

Český zápasník měl před sebou velmi těžký úkol. Aby si udržel naději na postup do další fáze americké soutěže PFL, musel vyhrát a nejlépe ukončit zápas v prvním kole. Splnila se bohužel jen ta druhá podmínka.

Bývalý šampion Oktagonu Viktor Pešta se v kleci představil pouhé dva měsíce od těžkého KO, které inkasoval od Akhmedova v prvním kole základní části PFL. Aby si udržel šanci na postup do play-off a naději na zisk milionu dolarů za vítězství v sezóně, musel bezpodmínečně porazit, a nejlépe ukončit v prvním kole, Australana Roba Wilkinsona, dalšího veterána UFC (kde se střetnul například s Adesanyou). Jak ukázali organizátoři už v v předzápasové grafice, cesta k tomu měla pro českého borce vést přes rychlé svázání do klinče a následné přenesení boje na zem.

S ohledem na tento plán Viktor nezačal vůbec špatně. Nepouštěl se s Wilkinsonem do žádných delších výměn v postoji a při první příležitosti se mu podařilo dostat Australana na zem. Jenže ten ukázal, že mu wrestling rozhodně není cizí a během okamžiku se dostal zpátky na nohy. Viktor si však udržel výhodnou pozici v klinči a svého soupeře znovu poslal na kanvas klece. Opět bohužel bez výrazného úspěchu. Wilkinson byl během pár sekund opět ve vzpřímené poloze, roztrhnul klinč a na rozloučenou počastoval Viktora tvrdým levým hákem za ucho.

Pro „nahuleného“ Peštu to znamenalo začátek konce. I když se ještě zvládnul jakž takž vzpamatovat, protože se Australan nehnal do nějakého zbrklého útoku, tak působil čim dál tím víc pomale a bezradně. Wilkinson jej systematicky rozebíral a dvě minuty před koncem kola jej opakovanými přesnými údery poslal k zemi, kde přidal ještě několik dalších bomb, než českého fightera rozhodčí vysvobodil a duel ukončil.

Viktor tak s druhou porážkou v řadě zůstal bez bodu v základní části této sezóny PFL. Rozhodně neměl štěstí na lehké soupeře, ale s tím to je bohužel součástí hry, když bojujete v v organizaci takového kalibru. Uvidíme tak co bude s Viktorem dále, jestli ještě dostane v PFL šanci, nebo si bude hledat nové angažmá. V každém případě by si měl po dvou těžkých zápasech a tvrdých ukončeních dát pauzu a pořádně zregenerovat.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články