Cormier věří, že by Procházka mohl na trůnu vydržet dlouho

Cormier věří, že by Procházka mohl na trůnu vydržet dlouho Jiří Procházka s pásem šampiona UFC | zdroj: Profimedia

Daniel Cormier je jedním z bojovníků, kteří v minulosti drželi pás polotěžké divize UFC. Nebýt nemesis v podobě Jona Jonese, byl by právě on považován za nejlepšího bojovníka v historii této váhové kategorie. I tak ale DC patří mezi do síně slávy, jeho názor na českého šampiona tedy rozhodně potěší.

"Myslím, že je to ten typ chlapa, který by do divize mohl přinést stabilitu, myslím, že ten titul může ubránit," nechal se slyšet Cormier ve své televizní show DC & RC. Odkazoval tím k tomu, že po odchodu dlouholetého vládce Jona Jonese měnil pás majitele už třikrát. Po Blachowiczovi a Teixeirovi, kteří si ho moc dlouho nevyužili, nyní putoval k českému bojovníkovi. 

"Favorizuji ho proti Blachowcizovi, a to mám Jana rád. Ale jsou v téhle váze chlapi jako Anthony Smith a Magomed Ankalaev, kteří by mohli pro Jiřího vypadat jako problém. Ale po sobotě, kdy to pro něj byl nejhorší možný soupeř, a on tím prošel a vyhrál pás, tak nepochybuji o tom, že ten kluk tam bude ještě dlouho," řekl také DC, který přitom ještě před titulovou bitvou favorizoval Teixeiru.

Jiří Procházka Velkolepý návrat šampiona Procházky | zdroj: Profimedia

Danielovi samozřejmě neunikly ani záběry z oslav na brněnském Náměstí Svobody. Možná i proto by teď nejradši viděl Jirkův souboj s Blachowiczem, který si představuje na nějakém stadionu. Nutno uznat, že představa je to skutečně hezká, zatím ale není jasné, jakým směrem se rozhodne vydat UFC. Joanna Jedrezjczyk sice vynesla zákulisní informaci, že si organizace v Polsku už zarezervovala arénu, ale oficiálně samozřejmě ještě nic potvrzeno nebylo. O odvetu zároveň požádal i padlý Teixeira a sám Jiří prozradil, že by se slušelo mu ji nabídnout. Uvidíme tedy, jak se celá situace do konce roku vyvrbí.

Zdroje:  DC & RC

Nejnovější články