Dominick Reyes zhodnotil bitvu Procházky s Teixeirou a neskrýval nadšení

Dominick Reyes zhodnotil bitvu Procházky s Teixeirou a neskrýval nadšení zdroj: Profimedia

Od českého bojovníka sice loni dostal brutální KO, které ho na dlouho vyřadilo ze hry, přesto Dominick Reyes na vzájemný zápas vzpomíná rád. Pomohl v něm znovu zažehnout lásku k MMA.

Dominick Reyes je jedním ze tří bojovníků, kteří už v UFC poznaly sílu "béjépéček" Jiřího Procházky. K zemi putoval po šíleném loktu z otočky. Od té doby nebojoval, stáhnul se do ústraní a dával se dohromady zdravotně i psychicky. Nad koncem kariéry prý ale ani na vteřinu neuvažoval a věří, že ještě kartami v polotěžké váze UFC zamíchá. Zápas s českým válečníkem v něm prý paradoxně znovu zažehl oheň a došel při něm k osvícení. O víkendu si tak samozřejmě nemohl nechat ujít titulovou bitvu a na českého šampiona pěje samou chválu.

„Byl to úžasný a dramatický zápas, měl úplně všechno, co jsme chtěli. Pozorně jsem to sledoval, protože jde o mou divizi. Outsider málem vypnul favorita, a nakonec se favorit vytasil s šílenou submisí. Bylo v tom srdce, byl to jeden z těch zápasů, které mě baví sledovat," neskrýval Reyes nadšení. "Jakmile to Jiří chytil, tak jsem věděl, že je konec. Taky jsem takhle jednoho chlapa uškrtil. Jsou určité pozice, ze kterých už není úniku. Kdyby si Glover pohlídal ruce, byl by v pohodě, ale to neudělal. Byl už unavený, vypadal jako, že si říká, že už vydrží jen 30 vteřin a vyhraje." Zároveň Dominick dodal, že v polotěžké divizi trvá jen 7 vteřin, než soupeře škrcením uspíte.

Hlavní zbraní českého bojovníka je podle Američana nezlomná vůle. „Jiří má šílené srdce. V našem zápase jsem ho vypnul, ale on se bez problémů vrátil zpátky. Vypadá to, že jeho vůle je silnější než jeho tělo." Důležitým faktorem je ale i neortodoxní Procházkův styl. "Způsob, jakým se hýbe, vypadá to divně, ale všechno co dělá, dělá záměrně. Stoupne si do divného úhlu, ale pak z něj udeří, takže nemáte chvilku oddychu, je na vás pořád tlak, protože nikdy nevíte, kdy udeří. Udělá třeba krok zpátky, a pak zaútočí přední rukou.“

V zápase tak měl Reyes problém poznat, odkud úder přijde. Přesto prý byla zábava s českým samurajem bojovat. Dokonce mu vzájemný zápas pomohl překonat krizi, kterou procházel po "porážce" od Jona Jonese.

"Byl to opravdový zápas proti sobě rovnému. Jeho mysl, jeho psychika je vysoko, jeho fyzická zdatnost je extrémní. Byli jsme strašně vyrovnaní ve smyslu našich fyzických predispozicí a našeho mentálního nastavení nebo toho, jak smýšlíme o bojování. On miluje zápasení, já také. Chce nejčistší zápas, já taky. Je to o tom, že bojujete s někým, kdo z vás dostane to nejlepší a vezme vás na místo, o kterém jste si ani nemysleli, že uvnitř vás existuje. A když jsem s ním bojoval, tak jsem se tam mohl dostat. I když jsem krvácel a byl dobitý, cítil jsem se úžasně. Byl to opravdový zápas, který mě naplnil."

„Když jsem s ním bojoval, tak to bylo jako osvícení, bylo to úžasné. Mohl jsem v tom zápase ze sebe dostat všechnu frustraci, všechnu bolest a všechno to, co jsem v sobě měl po zápase s Jonesem. Vím, že jsem ho vyhrál, ale musel jsem opravdu bojovat a dostat to všechno ven. Byl to dobrý pocit a nemůžu se dočkat, až budu bojovat znovu. Neříkám, že budu opět bojovat tak šíleně, ale takhle prostě zápasím, takže uvidíme. Souboj s Jiřím ve mě opět zažehl lásku pro tenhle sport."

Kdy se Reyes do oktagonu vrátí? On sám vyhlíží říjen, jako jediného soupeře má v hledáčku krajana Anthonyho Smithe. Prý hlavně kvůli tomu, že se jejich kariéry odvíjejí paralelně vedle sebe a ještě spolu nebojovali. Po třech hořkých prohrách doufá, že se opět vyhoupne do sedla a započne druhou cestu k vrcholu. "Tentokrát titul vyhraju," vzkazuje sebevědomě a dodává, že se s porážek poučil.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články