Reyes o Procházkovi: „Ten chlap je šílené zvíře, mám k němu respekt!“

Reyes o Procházkovi: „Ten chlap je šílené zvíře, mám k němu respekt!“ Mezi Reyesem a Procházkou panoval vzájemný respekt už před zápasem. | zdroj: Profimedia

Dominick Reyes se stále zotavuje po tvrdém zápase s Jiřím Procházkou, s odstupem času nyní popsal své dojmy z dramatického duelu.

Snad každý si pamatuje zatím poslední souboj Jiřího Procházky v UFC, když se v květnu utkal s jedním z nejlepších bojovníků polotěžké váhy, Dominickem Reyesem. V zápase, kde o drama, tvrdé údery, kopy i lokty nebyla nouze, nakonec zvítězil český borec, který Reyese knockoutoval brutálním loktem z otočky. Reyes po něm dopadl v bezvědomí na zem a Jiří Procházka slavil největší vítězství v dosavadní kariéře.

Zatímco český samuraj se po tvrdém zápase dal do pořádku poměrně rychle, Reyes na tom byl mnohem hůř. Jiří mu totiž loktem zlámal očnicové kůstky a americký bojovník si vzal dlouhou pauzu na zotavení. Nedávno na tvrdý zápas zavzpomínal v interview pro Fanatics view.

"Byl to jeden z těch těžkých a vyčerpávajících bojů, kdy mě všichni viděli, jak jsem do toho dal všechno. Každý viděl také jeho, že do toho dal všechno. Nakonec je to všechno o respektu. Byl to pro mě velký zápas pro vybudování mého odkazu – mít tyhle šílené zápasy, tyhle tvrdé souboje, kde to vypadá, že jsem mimo, ale stále bojuji. Bylo pro mě důležité dokázat si, že na to pořád tak trochu mám. Pořád jsem ochotný jít tam a skočit do ohně, což jsem si v tom zápase dokázal,“ promluvil Američan o své zkušenosti ze zápasu s Procházkou.

„Cítil jsem se dobře, očividně to nešlo tak, jak jsem chtěl, mohl jsem udělat několik věcí lépe, ale to je součástí procesu. Jsem tady, dělám malé úpravy a baví mě to. Vzal jsem si spoustu volného času, byl to divoký, brutální souboj. Jsme v polotěžké váze, takže každý úder z vás vezme mnohem více. Vzal jsem si nějaký čas na zotavení a teď jsem tady a trénuju a jde to skvěle.“

I přes drtivé KO, které Reyes na konci druhého kola schytal, měl v zápase několik velice dobrých momentů a dokázal Jiřího pořádně potrápit. Nasadil mu těsnou gilotinu, trefil jej tvrdým úderem přímo na bradu a také jej kopnul ze země do hlavy, což českého bojovníka na okamžik zbavilo vědomí. I přes to všechno Procházka dokázal dovést zápas do vítězného konce.

„Kopnul jsem jej upkickem hodně tvrdě a on se úplně vypnul,“ vzpomíná Reyes na svůj nejlepší moment zápasu. „Věděl jsem, že je vypnutý, ale nemohl jsem se pořádně hýbat s tím, jak na mě spadl, takže jsem nemohl vylepšit pozici nebo toho využít.“

Americký bojovník však nehledá pro svoji porážku žádné výmluvy a pro Procházku má jen slova chvály a respektu:

„Ale páni, ten chlap je šílené zvíře a udělal to, co dělá. Pro mě znamená bojovat s chlapy jako je Jiří úplně všechno. Snažím se bojovat s nejlepšími chlapy na světě a s dobrými lidmi. On jde za svým cílem, je to samuraj, má válečnickou duši. Nechovám k němu nic jiného, než respekt. Občas to tak je, že se na sebe před zápasem podíváte a já jsem v tu chvíli věděl, že to bude skvělý zápas. Věděl jsem, že já to nevzdám a když jsem se podíval do jeho očí, věděl jsem, že on to taky nevzdá a říkal jsem si ‚hej, tohle bude dobrý zápas'. Tohle je přesně to, co hledám. Zápasy s chlapy, kteří jsou pro to ochotni zemřít.“

Další zápas nemá Reyes v nejbližší době v plánu. Přiznal, že se pořád ještě zotavuje, především zranění mozku a operace kolene vyžadují delší regeneraci a americký bojovník nechce nic uspěchat. Změnil však tréninkové prostředí a přesunul se do kalifornského gymu Xtreme Couture.

Naopak Jiří Procházka čeká, jak dopadne titulový zápas mezi Janem Blachowiczem a Gloverem Teixeirou na UFC 267, které se bude konat 30. října. Pokud by jeden z nich vypadl, je připraven zaskočit jako náhradník. Jinak má ale přislíbeno, že by se měl následně utkat s vítězem tohoto souboje o pás šampiona polotěžké váhy UFC.

Zdroje:  BJPenn.com , YouTube Fanatics View

Nejnovější články