Procházka má dalšího zájemce o tanec v kleci. Američan si myslí, že souboj s českým samurajem musí být zábava

Procházka má dalšího zájemce o tanec v kleci. Američan si myslí, že souboj s českým samurajem musí být zábava zdroj: Profimedia

Američan Anthony Smith má pro Jiřího Procházku jen slova uznání. Zároveň ale dodal, že by s českým bojovníkem v budoucnu rád poměřil síly.

Jiřímu Procházkovi stačily v UFC pouhé dva zápasy k tomu, aby doslova okouzlil celý svět. Do nejslavnějšího oktagonu totiž přinesl něco nevídaného, čistý a destruktivní chaos, kterému dokáže odolat jen málokdo. Švýcar Volkan Oezdemir ani Američan Dominick Reyes to nezvládli. Druhý jmenovaný dokonce nedávno přiznal, že tak tvrdé rány ještě nikdy nedostal.

Zatímco fanoušci jsou z Procházky nadšení, mnozí bojovníci v polotěžké divizi nejspíš doufají, že se českému samurajovi v oktagonu vyhnou. Vždyť takřka všichni, kteří mu kdy čelili, šli k zemi KO. Najdou se ale i blázni, kteří po souboji s "Denisou" volají, jako třeba Srb Aleksandar Rakić, který nemůže překousnout, že ho Jirka přeskočil v žebříčku a zabojuje si o titul dříve než on. Nyní se ale objevil další zájemce o dostaveníčko v oktagonu.

"Rád bych s tím chlapem bojoval. Vypadá to jako velká zábava," nechal se slyšet Anthony Smith v rozhovoru pro Lowkick MMA. Na rozdíl od Rakiće si ale myslí, že si český bojovník teď zaslouží bojovat o titul. "Šílím z toho, že hodně chlapů v divizi říká, že si to nezaslouží a šanci zabojovat o titul by měli dostat oni," narážel právě na "závistivého" Srba. S tím sice sám loni prohrál, ale Rakić v jeho očích stejně není pravý bojovník. "On prostě nechce bojovat. Chce vyhrát. Jasně, patří mu respekt, porazil mě i Thiaga Santose. Ale nebyly to opravdové zápasy, což je ale samozřejmě naše chyba, protože jsme se měli víc snažit a nenechat ho hrát jeho hru."

Kvůli nedostatku bojovnosti si podle Smithe bude muset Rakić na titulovou šanci ještě počkat. On sám o titul před dvěma a půl lety bojoval. Na Jona Jonese tehdy ale nestačil. Nyní mu v divizi patří šestá příčka, takže si sám uvědomuje, že je mimo hru a bude si další šanci a postup mezi nejužší špičku nejprve muset zasloužit. Už teď ale nabídl svou vizi toho, jak by vypadal jeho střet se samurajem Procházkou.

"Bylo by to šílené, byl by to chaos. Tohle je jeden z těch zápasů, které mě opravdu lákají. Nemusel bych se na nic extra soustředit, nemusel bych se obávat skvělého strikingu, jiu-jitsu nebo wrestlingu. Prostě bych jen musel naostřit svůj meč, jak nejlépe by to šlo, jít tam a bojovat. To mi zní jako zábava. Líbí se mi ten jeho tlak. Za všemi těmi parádičkami, nepředvídatelností a šílenostmi z otoček, které dělá, je to prostě jen jeho tlak. To je všechno, co dělá, opravdu na soupeře tlačí. A to já taky rád dělám, takže si myslím, že bychom byli jako dvě kladiva, která by do sebe mlátila."

Uvidíme, zda se Smithovi jeho přání v budoucnu vyplní. Zatím ho v září čeká "udržovací" zápas s krajanem Ryanem Spannem, který by se po jeho zádech rád dostal do vytoužené nejlepší desítky polotěžké váhy. Procházka se zase bude připravovat jako oficiální náhradník pro titulový souboj mezi Blachowiczem a Teixeirou, který je naplánován na konec října.

Zdroje:  LowKick MMA

Nejnovější články