Skvělá zpráva! Procházka bude oficiálním náhradníkem pro titulový souboj

Skvělá zpráva! Procházka bude oficiálním náhradníkem pro titulový souboj Vítězství! Jiří Procházka v infarktovém zápase sestřelil Dominicka Reyese loktem z otočky. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva Jiří Procházka

Český samuraj by teoreticky mohl zasáhnout do boje o titul UFC podstatně dřív, než se původně očekávalo.

Sotva získal Jiří Procházka svůj bakalářský titul, už se přiblížil dalšímu titulu, tentokrát tomu v UFC. Potvrdilo se totiž, že Procházka bude sloužit jako náhradník v titulovém zápase mezi brazilským matadorem Gloverem Teixeirou a polským šampionem Janem Blachowiczem, který se má uskutečnit 30. října na „Bojovém ostrově“ v Abú Dhabí v rámci turnaje UFC 267.

Pokud by tedy jeden z bojovníků nemohl do zápasu nastoupit, zasáhl by do boje právě „český samuraj“. Pro Procházku to tak znamená nejen to, že bude pravděpodobně trénovat tak, jako kdyby měl skutečně zápasit, ale také bude muset být v Abú Dhabí přítomen a navíc bude muset udělat požadovanou váhu.

Bývalý šampion organizace Rizin se veze na vlně 12 vítězství v řadě a se svými 25 KO z 28 zápasů si drží neuvěřitelnou statistiku, kdy 96,4% svých soupeřů ukončil před limitem. Do UFC vlétl Procházka dominantním vítězstvím (jak jinak než KO) nad Volkanem Oezdemirem a nedávnou devastující výhrou nad Dominickem Reyesem, kterého knockoutoval tvrdým loktem z otočky, si vysloužil druhou pozici v žebříčku polotěžké váhy. Svým výkonem ohromil nejen fanoušky a šéfa UFC Danu Whitea, ale také současného šampiona Jana Blachowicze, který mu krátce po zápase poslal vzkaz, že se těší, až si to spolu rozdají v oktagonu.

A Jiří je tomuto zápasu z pozice náhradníka zase o něco blíže, protože šance, že někdo odstoupí, rozhodně není malá. Blachowicz by však ještě neměl přehlížet nebezpečného Teixeiru, který se i ve svých 41 letech pořád udržuje na špičce divize. Polský šampion sice bude nastupovat jako jasný favorit, ale nestárnoucí Brazilec už několikrát ukázal, že dokáže porazit i papírově silnější bojovníky jako například Anthonyho Smithe nebo Thiaga Santose.

S Jiřího pozicí budoucího vyzyvatele však hlasitě nesouhlasí jeho rival, srbský bojovník Aleksandar Rakic, kterého Jiří svým výkonem proti Reyesovi předběhl v žebříčku. Rakic, který předtím souboj s Procházkou odmítal, by teď o něj velice stál a už několikrát se jej snažil vyprovokovat na sociálních sítích ke vzájemnému zápasu (naposledy před pár dny). Procházka se ale (stejně jako kdysi Rakic) dívá dopředu a pokud mu UFC dopřeje titulovou šanci, nemá potřebu se na cestě za titulem zdržovat s Rakicem. Je však velká pravděpodobnost, že dříve nebo později spolu oba borci v oktagonu stejně síly poměří.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články