Procházka vyhrál ocenění za nejlepší ukončení zápasu. Jeho KO loktem se líbilo i v zámoří

Procházka vyhrál ocenění za nejlepší ukončení zápasu. Jeho KO loktem se líbilo i v zámoří Jiří Procházka knockoutuje Dominicka Reyese tvrdým loktem z otočky ve druhém kole. | zdroj: Profimedia

Americká sportovní televize ESPN sestavila žebříček toho nejlepšího z UFC, co jsme mohli vidět za uplynulý půlrok. A mezi nejlepšími je i český bojovník Jiří Procházka.

Komise novinářů z ESPN o 13 členech udělovala pololetní ocenění těm nejlepším výkonům a bojovníkům UFC a uznání se dostalo také českému samurajovi Jiřímu Procházkovi.

Nejlepší ukončení zápasu – KO Jiřího Procházky proti Dominicku Reyesovi

Novináři v ESPN nezapomněli (jak by taky mohli zapomenout) na šílený zápas Jiřího Procházky s Dominickem Reyesem, ve kterém český borec z Hostěradic brutálně knockoutoval amerického soupeře loktem z otočky a právem mu udělili ocenění za nejlepší ukončení. Jiří šel do zápasu naplno a spolu s Dominickem Reyesem předvedli úžasnou podívanou, která byla pro českého fanouška okořeněna infarktovými stavy, když se Jiří dostal dvakrát do problémů. Nakonec ale český samuraj vytáhl loket až z pekla a tvrdě jím trefil Reyese, který se po něm skácel v bezvědomí na zem. Tento moment si můžete připomenout zde:

Nejlepší zápas – Charles Oliveira vs. Michael Chandler

Zápas o uvolněný titul lehké váhy mezi Oliveirou a Chandlerem nabídl pořádnou dávku překvapení. Nejdřív Oliveira vlezl Chandlerovi na záda a pokoušel se o škrcení, což v jeho podání většinou znamená konec zápasu, ale Chandler zachoval klid a dostal se z této nebezpečné pozice. Naopak na konci prvního kola dokázal Oliveiru svými údery dostat do velkých potíží a nebyl daleko od ukončení zápasu. Jenže Oliveira přežil a do druhého kola se vrátil ještě silnější. Chandlera trefil přesným levým hákem a dalšími údery ukončil zápas a sebral pro sebe šampionský pás.

Nejlepší bojovník – Kamaru Usman

Šampion welterové divize, Kamaru Usman, byl zvolen nejlepším bojovníkem za tento půlrok. A není divu, tento nigerijský šampion, do dubna stihl svůj titul už dvakrát obhájit a pokaždé ve velkém stylu. Nejdřív porazil na TKO těžkého soupeře Gilberta Burnse a potom ukončil brutálním KO svého velkého rivala Jorgeho Masvidala.

Nejlepší bojovnice – Rose Namajunas

Jako nejlepší bojovnicí byla zvolena americká šampionka slámové váhy, Rose Namajunas, která si svůj titul, který před dvěma lety ztratila v souboji s Jessicou Andrade, vzala zpět, nebo lépe řečeno jej vytrhla z náručí čínské mašině Zhang Weili. Rose ji v úvodu prvního kola překvapila rychlým highkickem z přední nohy, kterým čínskou bojovnici sundala na zem a údery ji ukončila. Za tuto v podstatě bezchybnou práci, si toto ocenění spolu s šampionským pásem určitě zasloužila.

Největší překvapení – KO Bena Askrena

Sice se nejedná o MMA, ale ESPN se vrátila k bizarnímu boxerskému zápasu mezi bývalým MMA bojovníkem Benem Askrenem a youtuberem Jakem Paulem. Hodně lidí favorizovalo Askrena, který i když v MMA spoléhal v podstatě jen na svůj wrestling a vědělo se, že jeho boxing nepatří mezi nejlepší, měl velkou převahu v bojových zkušenostech. Jenže Jake Paul ukázal, že boxovat přece jen umí a Askrena sejmul tvrdou zadní hned v úvodu prvního kola. Ben se sice dokázal zvednout, ale rozhodčí viděl, že se pořád motá, a tak zápas správně ukončil.

Největší talent – Movsar Evloev

Za největšího talenta byl zvolen ruský bojovník pérové váhy, Movsar Evloev, který letos stihl odbojovat už 2 zápasy a pokaždé vítězně. Jeho doménou je především excelentní wrestling a grappling, díky kterému svým soupeřům dominuje podobně jako to dělal Khabib Nurmagomedov. Tento bojovník, který má titul z práv a programování, nepoznal ve všech svých 15 zápasech porážku a pomalu se posunuje v žebříčku pérové váhy nahoru. Zatím je sice na 13. místě, ale pokud bude takto pokračovat dál, mohl bys se brzy dostat i mezi titulové vyzyvatele.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články