„Držte svoje slovo!“ vzkázal Procházka svému rivalovi Rakicovi a šampionovi Blachowiczovi

„Držte svoje slovo!“ vzkázal Procházka svému rivalovi Rakicovi a šampionovi Blachowiczovi zdroj: Profimedia

Český samuraj posílá svým potenciálním soupeřům stručný, ale výstižný vzkaz a i nadále má v UFC jediný cíl.

Jiří Procházka na nějaké popichování svých potenciálních soupeřů většinou moc nereaguje, ale tentokrát udělal výjimku a přes svůj Instagram jim ve videu v angličtině poslal stručný, ale výstižný vzkaz:

Ahoj všichni, chtěl bych jen vzkázat, že od začátku jsem říkal, že můj hlavní cíl byl a stále je titul UFC a na tom se pořád nic nezměnilo. Takže držím svoje slovo a nic se pro mě nezměnilo. A vy, držte svoje slova taky.

S tím, jak jste říkali ‚Já s tebou nechci bojovat a nebo já s tebou chci bojovat‘ a potom, změníte svoje slovo.

Takže kde je pravda? Chci bojovat o titul a chci jej získat co nejrychleji. To je můj slib.“

Procházka neuvedl, pro koho je vzkaz určen, ale v popisku videa napsal „Vy víte kdo. Moje poslední zpráva“.

Z toho, co ve videu zaznělo lze předpokládat, že je určeno srbskému bojovníkovi Aleksanadru Rakicovi a polskému šampionu Janu Blachowiczovi.

Rakic se Jiřího snaží špičkovat už od loňského podzimu, když byl Jiří na šestém místě v žebříčku polotěžké divize UFC. Rakic totiž okupoval páté místo a nabízelo se, aby se spolu utkali, což také Jiří navrhoval. Jenže Rakic jej docela arogantně odmítl s tím, že za sebe se neohlíží, a že jej souboj s Procházkou nezajímá. Jiří mu na to tehdy odpověděl, ať si dělá co chce, že on sám se k titulu dostane i bez něj, což také Jiří nakonec udělal.

Poté, co Procházka famózním výkonem zdemoloval v květnu Dominicka Reyese, jej UFC posunulo na druhé místo žebříčku, shodou okolností před třetího Rakice, který to nemůže vystát. Najednou o zápas s Procházkou zájem má a snaží se jej k němu dotlačit. Jenže Jiřímu UFC už předběžně slíbilo zápas o titul a ten tak čeká, jak dopadne titulový zápas mezi šampionem Janem Blachowiczem a Gloverem Teixeirou, který by měl určit jeho budoucího soupeře.

K tomu všemu se vyjádřil i šampion Jan Blachowicz, který byl z Jiřího výkonu proti Reyesovi zpočátku nadšený a vzkázal mu, že si to s ním rád rozdá. Jenže nedávno trochu otočil a řekl, že by raději nechal Procházku otestovat ještě proti Rakicovi, popřípadě proti Ankalaevovi.

Jiří tak ve videu oběma vzkázal, ať drží své slovo a ať nemění to, co v minulosti prohlašovali.

Je jasné, že Jiří Procházka si raději počká na zápas o titul, než aby zápasil s Rakicem, nad kterým nemá moc co získat, ale podle čerstvých informací to vypadá, že zápas mezi Blachowiczem a Teixeirou bude už podruhé odložen, tentokrát na 30. října, a je tak velice pravděpodobné, že kdyby Jiří Procházka čekal na vítěze tohoto zápasu, do boje by šel nejdříve v první půlce roku 2022. Souboj s Rakicem by tak mohl vyplnit tuto pauzu a dával by z tohoto pohledu smysl.

Zdroje:  Jiří Procházka - Instagram

Nejnovější články