Blachowicz navrhuje, aby Procházku nejdříve otestoval Rakic, který si do „českého samuraje“ opět rýpl

Blachowicz navrhuje, aby Procházku nejdříve otestoval Rakic, který si do „českého samuraje“ opět rýpl zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz nastínil svůj pohled na souboj o pozici vyzyvatele a prozradil, kdo může být černým koněm polotěžké divize.

Jiří Procházka sice v UFC odbojoval teprve 2 zápasy, ale po totální demolici Dominicka Reyese, kterého ukončil ve druhém kole brutálním loktem z otočky, se dostal na druhou příčku polotěžké váhy UFC a hlasitě si řekl o titulovou šanci.

Tu mu také přislíbilo UFC a stejně tak i šampion Jan Blachowicz, který vypadal, že nebude proti. Dokonce v žertu napsal, že by se oba borci mohli střetnout v pohraničním městě Těšíně. To se ale změnilo a polský šampion by ještě předtím, než dá Jiřímu šanci zápasit o svůj titul, rád viděl souboj mezi Procházkou a Rakicem:

„Věřím, že porazím Glovera a že znovu obhájím svůj pás. Potom mi možná dají Jiřího. Ale myslím si, že by měl ještě bojovat s Rakicem, pak budeme vědět, kdo bude dalším vyzyvatelem pro šampionský pás,“ zmínil Blachowicz v nedávném rozhovoru. „Hodně lidí také zapomnělo na Ankalaeva. Také je ve hře a možná jeden z těchto chlapů bude mým dalším soupeřem po Gloverovi,“ odhalil možného „černého koně“ polotěžké divize polský šampion.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Contragolpe MMA (@contragolpemma)

Toho se samozřejmě chytil Aleksandar Rakic, který není vůbec nadšený, že jej Jiří Procházka svým skvělým výkonem nad Reyesem přeskočil v žebříčku polotěžké váhy UFC a snaží se zajistit si s ním zápas:

„Souhlasím se šampionem Janem Blachowiczem. Jeho čas přijde taky, až rozeberu Procházku, to přísahám. Udržme polotěžkou divizi v pohybu,“ napsal Rakic na Twitter.

Jiří Procházka už se v minulosti několikrát vyjádřil, že pokud mu UFC dá jako příštího soupeře šampiona Blachowicze (nebo Teixeiru), nemá důvod s Rakicem bojovat. Český samuraj se ale rozhodně před nikým neschovává a už minulý týden na svém Instagramu zveřejnil, že je připravený do boje:

„Připravený do toho skočit.
Kdykoliv.
Jen mi řekněte.“

Ačkoliv si Jiří svou vyzyvatelskou pozici určitě zaslouží, zápas s Rakicem by dával smysl. A to především kvůli načasování, protože na titulovou šanci může Procházka čekat ještě dost dlouho. Blachowicz už má totiž domluvený zápas proti brazilskému veteránovi Gloveru Teixeirovi, který si svoji šanci na titulový zápas tvrdě vybojoval. Zápas se měl původně uskutečnit 4. září, ale nakonec byl přesunut na 26. září, v rámci turnaje UFC 266.

Pokud by měl tedy Jiří počkat na titulový zápas, je pravděpodobné, že by k němu došlo nejdříve na začátku roku 2022. Dalším důvodem k souboji s Rakicem je ale také neustálé rýpání srbského bojovníka do „Českého samuraje“, které Jiří zatím zvládá s ledovým klidem a nijak na něj nereaguje. Ale třeba by mu rád uštědřil menší lekci přímo v oktagonu.

Zdroje:  BJPenn.com , Aleksandar Rakić - Twitter , Instagram - Jiří Procházka

Nejnovější články