Jan Blachowicz si myslí, že zná recept na porážku Jiřího Procházky

Jan Blachowicz si myslí, že zná recept na porážku Jiřího Procházky Jan Blachowicz | zdroj: Getty Images

Polský šampion se v rozhovoru zmínil o Jiřím Procházkovi a věří si, že by jej dokázal porazit.  

Šampiona polotěžké váhy UFC, Jana Blachowicze čeká v září zápas proti brazilskému veteránovi Gloveru Teixeirovi. I přestože se Blachowicz soustředí na tento nejbližší zápas, neušel mu také rychlý vzestup muže číslo 2 v polotěžké divizi, Jiřího Procházky.

Ten se po vítězství nad Volkanem Oezdemirem a následné skvělé výhře nad Dominickem Reyesem katapultoval do špičky divize a vypadá to, že by měl být dalším v řadě na zápas o šampionský pás. Spolu s dalšími mladými bojovníky jako je Aleksandar Rakic nebo Dominick Reyes tak tvoří smečku mladých vlků, kteří chtějí dosáhnout titulu. A 38letý Blachowicz, který je spolu s Teixeirou jedním z nejstarších bojovníků, je za tyto výzvy rád:

„Je to dobré. Je tam hodně mladé krve v divizi,“ řekl polský šampion pro podcast Submission Radio. „Jsou čerství, jsou noví a já to mám rád, protože když trénuju, myslím na tyhle kluky a oni mě takhle motivují, abych trénoval tvrději a abych byl neustále ve formě, protož musíte být na tyhle mladé kluky připraveni. Jsem šťastný a těším se na to, užívám si, že ta divize je teď tak tvrdá. Takže uvidíme, co se stane v budoucnu, ale teď se soustředím na Glovera a po Gloverovi uvidíme, co se stane dál. Ale chci být připravený na každého z těchto mladých bojovníků. Nedám svůj pás nikomu.“

Vypadá to, že Jiří Procházka by mohl být záloha pro následující titulový zápas, v případě, že by jeden z bojovníků znenadání vypadl. O tom sice Jan žádné detaily neví, ale říká, že je připravený nastoupit na poslední chvíli i proti českému samurajovi:

„Já jsem kompletní bojovník. Umím bojovat v postoji, wrestlit, jiu-jitsu. Vždycky se soustředím na všechny aspekty zápasu, když mám svůj tréninkový kemp. Takže když se něco stane, a já doufám, že ne a mým soupeřem bude stále Glover, ale když se něco stane, i třeba jen týden před zápasem, budu připravený na Jiřího nebo na Rakice. Bez problému.“

Jan Blachowicz Jan Blachowicz nadělil Adesanyovi první porážku v MMA kariéře. | zdroj: Profimedia

V interview také zaznělo, že Jiřího styl je velice nepředvídatelný a jestli je vůbec možné se na jeho styl připravit. Polský šampion si ale na českého borce věří a řekl, že zná recept na porážku českého borce:

„Ano, má tenhle šílený styl, ale šílený v dobrém smyslu. Má svůj vlastní styl, ale funguje mu to velice dobře. Ale myslím, že Dominick Reyes a Oezdemir s ním bojovali způsobem, kterým Jiří chtěl bojovat. Bojovali s ním špatným způsobem. Jestli budu v budoucnu s Jiřím bojovat, ukážu jim, jak ho porazit. Myslím, že je velice dobrým bojovníkem, jedním z nejlepších, ale já ukážu, jak porazit bojovníky jako Jiří. Nebude to lehké, ale dokážu to, pokud se v budoucnu střetneme.“

Jan Blachowicz je velice sympatický šampion, na kterého může být Polsko bezesporu hrdé a určitě má i u nás dost fanoušků. Doufejme však, že pokud se v budoucnu střetne s Jiřím Procházkou, bude to právě „český samuraj“, který najde recept na porážku „těšínského prince“.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články