Gilotina i kopačka z leže. Jak se s krizovými momenty zápasu s Reyesem vypořádal Jiří Procházka?

Gilotina i kopačka z leže. Jak se s krizovými momenty zápasu s Reyesem vypořádal Jiří Procházka? zdroj: Profimedia

Český samuraj předvedl proti Reyesovi skvělý výkon, který se ale neobešel bez krizových momentů. Jak se na ně dívá sám Procházka?

Jiří Procházka o víkendu vyhrál zápas proti Dominicku Reyesovi, kdy jej devastujícím loktem z otočky poslal ve druhém kole spát a řekl si tak o titulovou šanci na šampionský pás polotěžké váhy. Jiří se stal přes noc senzací a to nejen v České republice, ale po celém světě.

Procházka předvedl úžasný výkon a spolu s Reyesem se postarali o šílený zápas, ve kterém nejeden český fanoušek zažíval infarktové stavy. Jiří sice většinu zápasu dominoval a svému soupeři zřídkakdy dával vydechnout, ale i tak jej Reyes dokázal několikrát nebezpečně ohrozit a byl mu důstojným soupeřem.

Na tiskové konferenci po příletu domů Jiří prozradil, jak vnímal tyto krizové okamžiky a co jej na Reyesovi překvapilo nejvíce:

„Překvapil mě svým ‚superkrytem‘ z ústupu. I když jsem občas viděl, že se pořádně nedívá, tak uměl s těma rukama pracovat. A pracoval tam s nimi fakt dobře, že jsem si říkal ‚sakra, tak jak to tam prostřelit ten kryt, když už je nahulenej a fakt zbývá už jen takový kousíček k tomu ho posadit úplně‘. Tak tímhle mě překvapil. A pak taky ty kontry z toho nahulení. Že tam i naslepo posílal nebezpečné údery.“

Procházka vs Reyes 2 Jiří Procházka knockoutuje Dominicka Reyese tvrdým loktem z otočky ve druhém kole. | zdroj: Profimedia

Jeden z nejnebezpečnějších momentů pro českého bojovníka přišel v půlce druhého kola, kdy jej Reyes tvrdě zakontroval svoji levačkou a Jiří byl očividně dost otřesený. Naštěstí udělal to nejlepší, co mohl a šel po takedownu. Reyes mu ale nasadil gilotinu a snažil se ho ukončit škrcením. Jiří se k tomuto momentu vyjádřil v rozhovoru na svém youtube kanále:

„Ten takedown byl z důvodu, že jsem byl už fakt hodně nahulený, motal jsem se, a vím, že bych nestíhal tou hlavou dobře uhýbat. A tak jsem prostě zvolil to, že ho vezmu na zem. Sice jsem se tam vrhnul jako osel, ale získalo mi to ten potřebný čas.“

Na tiskové konferenci ale prozradil, že gilotinu, o kterou se Dominick snažil, měl pod kontrolou:

„Už hned jak jsme dopadali na zem, tak jsem si tu bradu dával na stranu a najednou jsem cítil, že to tam tou rukou začíná krásně utahovat. Tam stačí takových pár mírných pohybů a dostane se přesně na to místo, kam se dostat má a pak to začne pořádně škrtit. Takže toho jsem se tam hned začal vyvarovávat a zahájil jsem obranné protitahy,“ zasmál se český válečník.

Další moment, kdy českému fanouškovi pořádně zatrnulo, přišel jen o chvíli později. Jiří, poté co se dostal z Reyesovy gilotiny, zahájil útok svými pěstmi na ležícího soupeře a přitom od něj dostal kop na hlavu (upkick), který jej na malý okamžik vypnul:

„No, trošku jsem to podcenil ty kopačky na hlavu. Fakt dost jsem to podcenil. A myslím si, že jsem tam byl na chvíli vypnutý. Jakože mně bliklo, spadl jsem na něj a znova mně to naskočilo, že jsem začal dál pracovat, ale v tu chvíli jsem byl dost otřesený. Nebral jsem vážně, že mě může kopnout pořádně takhle z leže.“

Jeden zajímavý moment přišel ještě hned na začátku druhého kola. Po prvním kole, které se odehrálo především díky Jirkovi ve zběsilém tempu, najednou oba bojovníci zvolnili a nějakou dobu kolem sebe jen tak kroužili bez větší akce. A Jiří tuto situaci vtipně vysvětlil:

„Bylo to tak, že jsem v Dominickových očích zhlédl, že si chce dát trochu pauzičku,“ zasmál se Procházka. „A nebyl jsem proti, nebyl jsem proti a říkám ‚tak jo, já se chci taky trošku víc nadechnout kámo, tak pojďme teď chvilku jen kroužit‘. Tak jsme chvilku kroužili a ani nevím kdo pak začal tu akci, myslím si, že možná já, protože jsem si říkal, že už jsem nadechlej dost, tak pojďme do toho. Ale jo, byl tam fakt moment, kdy jsem si říkal, že je to super moment na nabrání síly na celé to kolo. Protože ono stačí fakt třeba 3 – 4 nádechy, krásný, plný, živý, a je to úplně něco jinačího.“

Naštěstí se Jiří dokázal ze všech Reyesových nástrah dostat a sám předvedl dominantní výkon, který završil brutálním loktem z otočky, o kterém se bude ještě dlouho mluvit.

Zdroje:  Tisková zpráva , Youtube - Jiří Denisa Procházka

Nejnovější články