Jiří Procházka uhranul svět. Slavní bojovníci z UFC reagují na jeho výkon

Jiří Procházka uhranul svět. Slavní bojovníci z UFC reagují na jeho výkon Vítězství! Jiří Procházka v infarktovém zápase sestřelil Dominicka Reyese loktem z otočky. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva Jiří Procházka

Jiří Procházka si připsal zatím největší vítězství v kariéře a příště by už měl bojovat o titul. Jeho výkon nenechal chladnými ani jeho kolegy z UFC.

Výkon Jiřího Procházky nemohl nechat nikoho chladným. U domácích fanoušků nejspíš způsobil několik infarktů, ve světě převládal spíše úžas, protože se soupeřem Dominickem Reyesem předvedli na UFC v Las Vegas bezkonkurenčně nejlepší zápas. Jejich bitvu si nenechali ujít ani mnozí kolegové bojovníci. Výběr těch nejzajímavějších reakcí najdete níže.

Šéf UFC Dana White se ještě před samotným zápasem nechal slyšet, že vítěz dostane příště šanci zabojovat o titul, který aktuálně drží Polák Jan Blachowicz. Ten samozřejmě své potenciální soupeře bedlivě sledoval a byl jedním z prvních, kdo na vítězství Procházky reagoval.  

Jan Blachowicz (šampion polotěžké váhy)

Hej, Jiří. Já proti Tobě v Těšíně. Princ versus samuraj, meč proti kataně.

Derrick Lewis (těžká váha)

Sakra, hodně štěstí v polotěžké váze chlapi, Procházka tyvado.

 

Daniel Cormier (bývalý šampion polotěžké a těžké váhy, komentátor)

Tenhle chlápek Procházka je jako lavina jedoucí z kopce. On soupeře prostě bleskově zničí. Používá kardio jako svou zbraň, má tvrdou bradu a skvělé zabijácké instinkty. Jsem z toho chlapa nadšený!

 

Makhmud Muradov

Šokoval jsi svět, kámo!

 

Dustin Poirier (lehká váha)

Doufám, že je Reyes v pořádku, bylo to brutální. Je to tvrdý a nebezpečný sport, ale zatraceně, já to miluju.

 

Kamaru Usman (šampion welterové divize)

Saaakra, to bylo šílenství.

 

Aljamain Sterling (šampion bantamové divize)

To byl krásný loket z otočky! Wow! Nemám na tohle slov. Zábavný souboj od začátku do konce. Doufám, že je po tom Reyes ok.

 

Kevin Holland (střední váha)

Ok, už vím, jaký bude můj další účes.

 

Angela Hill (slámová váha)

Musel se ten loket z otočky naučit na ulicích v Bangkoku.

 

Max Griffin (welterová váha)

Tenhle Jiří je příští šampion.

 

Bryce Mitchell (pérová váha)

Ten borec je poslední boss ve videohře.

 

Ariel Helwani (novinář)

To byl šílený zápas. Od začátku do konce čistá šílenost. UFC má teď s Procházkou v rukách potenciální hvězdu. Je to hodně divoký muž.

Hodně nevídané je i to, že Procházka dostal za svůj výkon hned dvě finanční prémie - za zápas večera a za výkon večera. Ke své garantované výplatě tedy získal v přepočtu více než 2 miliony korun. Věříme, že pro Jirku je však mnohem důležitější vítězství, které mu podle dosavadních vyjádření zajistilo titulovou šanci.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články