Vítězství! Procházka zničil Reyese tvrdým loktem a předvedl tak možné KO roku

Vítězství! Procházka zničil Reyese tvrdým loktem a předvedl tak možné KO roku Jiří Procházka knockoutuje Dominicka Reyese tvrdým loktem z otočky ve druhém kole. | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka znovu přinesl infarktové stavy pro nejednoho fanouška, ale předvedl neskutečný výkon a aspiruje na titul i na KO roku.

Český samuraj z Hostěradic, Jiří „Denisa“ Procházka se po dnešku znovu přiblížil k titulu šampiona UFC. V zápase proti třetímu muži v polotěžké divizi, Dominicku Reyesovi předvedl český bojovník obrovské srdce a touhu po vítězství a svého soupeře ukončil brutálním knockoutem ve druhém kole.

Už Jiřího nástup do oktagonu byl zážitek. Bylo vidět, že Jiří je stoprocentně soustředěný na nadcházející zápas, a že si nejde pro nic jiného, než pro vítězství.

Reyes zaujal střed oktagonu a otestoval Jiřího svým levým lowkickem, poté přidal lehký roundkick a po chvíli jej trefil tvrdě na žebra. Tohle si už Jiří nenechal líbit a ukázal svoji rychlost a přesnost, když jej zahnal ke kleci kombinací tvrdých úderů. Po chvíli jej však Reyes hezky zakontroval svým levým direktem, ale Jiří mu to hned vrátil zpět svoji pravačkou. I přesto, že jej Reyes sem tam zasáhnul, Jiří v tlaku nepolevoval a zasahoval Reyese svými útoky.

Procházka vs Reyes 3 zdroj: Profimedia

Jiřího „šílený“ styl, s rukama dole se Reyesovi nepodařilo rozlousknout a byl pro něj naprosto nepředvídatelný. Asi i proto jej zaklinčoval a povedlo se mu vzít českého bojovníka na zem. Tam spolu v half-guardu strávili pár vteřin, ale Jiří si počkal na správný okamžik a neskutečně explozivně se dokázal postavit zpět na nohy.

Od té doby byl Jiří „na lovu“. Zasáhl Reyese svoji pravačkou, highkickem a zahnal jej k pletivu, kde jej dál svýma BJPéčkama dostával do problémů. Reyesovi začala téct krev z nosu, ale pořád byl nebezpečný a Jiří s rukama proklatě nízko od něj schytal několik dobrých úderů. To mu ale nezabránilo v neustálém tlaku, kdy svými tvrdými údery, kopy a koleny Reyesovi nedával oddych. I tak ale Dominick Reyes dokázal vydržet až do konce prvního kola.

Druhé kolo zahájil Reyes útokem, ale Jiří si brzy opět zjednal respekt a jeho útoky odrazil. Chvíli se nic moc nedělo a bylo vidět, že Jiří potřebuje dobít baterky po šíleném tempu v prvním kole. Energii ale dobil velice rychle a opět zahájil loveckou sezónu na Reyesovu hlavu.

Svými údery znovu Reyese trefoval a donutil jej k ústupu po obvodu klece. Reyes byl ale pořád nebezpečný a při jednom protiútoku tvrdou levačkou bylo vidět, že je Jiří otřesený. Naštěstí se český bojovník chytře rozhodl pro takedown, který mu Reyes dal výměnou za gilotinu. Ta vypadala velice těsně, ale Jiřímu se povedlo z úchopu vymanit a dokonce na chvíli přešel i do side control, odkud se snažil Dominicka trefovat.

Dominickovi se záhy podařilo dostat zpět do guardu a Jiří se postavil, aby jej mohl lépe zasypávat svými údery. Jenže v tu chvíli Reyes vypálil upkick na Jiřího hlavu a bylo vidět, že český bojovník byl znovu otřesený. Naštěstí se dokázal vzpamatovat a i když se následně dokázal Reyes postavit, Jiří pokračoval ve svém tlaku v postoji.

Tam na Reyese rozpoutal hotové peklo. Zatlačil jej na pletivo a v jednu chvíli, když se ocitli v klinči, na něj zaútočil pravým loktem na hlavu. Ten jen těsně minul, ale Jiří této energie využil, šel do otočky a svým levým loktem zasáhl Dominicka tvrdě do hlavy. Ten šel okamžitě do bezvědomí a jeho bezvládné tělo dopadlo na podlahu oktagonu. Rozhodčí Herb Dean zápas okamžitě odmával a Jiří Procházka dosáhl VÍTĚZSTVÍ.

Za svůj skvělý výkon a skvělou show, kterou předvedl, si Procházka vysloužil nejen ocenění za výkon večera, ale také za zápas večera.

Český samuraj znovu přinesl infarktové stavy nejednomu fanouškovi, ale s tím také neskutečný zážitek. Dokázal, že výhra nad Oezdemirem nebyla jen náhoda a všem dal najevo, že to s cestou k titulu myslí vážně. Přidal další, 25. KO ve své kariéře a patrně to nejcennější, protože Dominick Reyes byl zatím nejlepším bojovníkem, se kterým se Jiří doposud utkal. I tak jej Jiří porazil nevídaným způsobem a určitě učinil nejednoho českého fanouška hodně pyšným.

Procházka vs Reyes 1 zdroj: Profimedia

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články