Český samuraj jde do boje! Z oficiálního promo videa na souboj Procházky s Reyesem běhá mráz po zádech

Český samuraj jde do boje! Z oficiálního promo videa na souboj Procházky s Reyesem běhá mráz po zádech zdroj: Profimedia

Jirku Procházku čeká v neděli nad ránem velmi důležitý zápas. Je tedy nejvyšší čas naladit se na tu správnou vlnu s povedeným promo videem z dílny UFC.

Jiří Procházka patří již dlouhá léta mezi naše nejlepší bojovníky. Poté, co ovládl domácí organizaci GCF, zamířil na dlouhou dobu do Japonska. Nikterak se však netajil tím, že jde jen o mezistupeň předtím, než zamíří mezi elitu do UFC. Jakožto šampion organizace RIZIN, který získal 26 ze svých 27 vítězství získal před limitem, si tam nemusel cestu na vrchol žebříčku klestit od spodních příček, ale rovnou po hlavě skočil do TOP 10.

V premiérovém zápase proti Volkanu Oezdemirovi ale většině domácích fanoušků nejspíš nejednou pořádně zatrnulo. Sám Procházka poté přiznal, že první kolo nebylo z jeho pohledu úplně optimální a dost inkasoval. Naštěstí ve druhém kole potvrdil svou pověst knockoutéra a Švýcara poslal tvrdě k zemi. Díky velkolepému vítězství se usadil na 5. příčce žebříčku polotěžké váhy a upoutal ve světě velkou pozornost.

Procházkova cesta bojovníka je něčím dosud neviděným, což z něj společně s výbornými výkony může celkem rychle udělat celosvětovou hvězdu. "Nabídli mu v UFC místo už před několika lety, ale on nabídku odmítl. Řekl, že se ještě necítil připravený soupeřit s těmi úplně nejlepšími v polotěžké divizi," přibližuje v oficiálním promo videu komentátorka Megan Olivi. A ex-šampion Michael Bisping ji doplňuje: "Řekl, že až přijde do UFC, tak to tu chce ovládnout, chce být šampionem."

A od šampionského titulu není Jirka daleko. Výhra nad divizní trojkou Dominickem Reyesem by jej přiblížila už doslova na dosah. Šampion Blachowicz má na září naplánovanou obhajobu proti veteránovi Teixeirovi. Další titulák by pak UFC mohlo naplánovat na závěr roku, přičemž o post vyzyvatele by se v mezičase pobil Srb Aleksandar Rakic právě s vítězem duelu Procházka –⁠ Reyes

Nyní je však třeba všechnu pozornost upínat na náročnou zkoušku, kterou Dominick Reyes představuje. Aktuálně má sice dvě porážky, ale bodování v případě titulového souboje s Jonem Jonesem bylo hodně kontroverzní a spousta lidí viděla výsledek opačně. Následně však Dominick padl s podceňovaným Blachowiczem a jeho bojová aura byla značně pošramocena. O to hladovější teď prý je.

Reyes sice již nějaký pátek bojuje na špici UFC, ale Jiří má na kontě neporovnatelně více zkušeností a navíc je narozdíl od Američana díky svému zdánlivě chaotickému stylu velmi těžce čitelný. Sami Procházkovi trenéři připustili, že počítají spíše s tím, že bude chtít boj vzít na zem. Jak bude zápas probíhat se dozvíme již za pár hodin. Hlavní karta startuje v neděli ve 4:00 ráno. Je tedy nejvyšší čas naladit se na bojovou náladu prostřednictvím povedeného promo videa z dílny UFC. 

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články