„Snažím se nalézt mistrovství, tohle ale nebylo ono,“ řekl skromně Procházka po úžasném výkonu proti Reyesovi

„Snažím se nalézt mistrovství, tohle ale nebylo ono,“ řekl skromně Procházka po úžasném výkonu proti Reyesovi zdroj: Profimedia

Jiří Procházka udělal v UFC obrovský dojem a svoje pocity ze zápasu popsal na tiskové konferenci.

Krátce po svém drtivém vítězství nad Dominickem Reyesem odpovídal Jiří Procházka na dotazy amerických novinářů. A my jsme pro vás připravili celý přepis tiskové konference a Jiřího čerstvé dojmy ze zápasu.

Jaký máš pocit ze svého zápasu?

Je to skvělý pocit. Ale Dominick byl skvělý soupeř. Je to skvělý člověk. Před zápasem i po zápase jsem z něj necítil nic, žádnou zášť, šlo jen o boj, a o tom to je, tak to mám rád.

Byl jsi před zápasem nervózní?

Ano, byl jsem trochu nervózní, ale pro mě tyhle titulové zápasy, matchmaking – pro mě to není tak důležité. Pro mě je důležitá ta cesta, užít si těžké soupeře, užít si sdílení klece s tvrdými soupeři. Tohle mám na tom rád. A tento zápas byl skvělý. Užívám si to. Užil jsem si Dominickovo zápasové IQ. Zjistil jsem na jakých věcech musím zapracovat.

Vím, že jedním z tvých cílů, bylo nedostat tolik úderů. Nakonec jsi přece jen ale něco dostal…

Jo, jo, ale viděl jsi jak jsem to blokoval? Moji obranu? To tam v prvním zápase nebylo. Ok, ani v tomto zápase tam nebylo moc obrany, ale pracoval jsem na tom půl roku. Pořád ale musím několik věcí spravit.

Uvědomil sis, někdy v průběhu zápasu, že jeho síla nebude dostatečná na to, aby tě zastavila?

Jak to říct… Když byl trochu nahulený, tak mě zakontroval. To pro mě byla velká lekce, kterou jsem si vzal z tohoto zápasu. Zakontroval mě hodně dobře. Cítil jsem se skvěle, říkal jsem si ‚teď tě mám‘, ale on mě překvapil. Myslím, že dvakrát nebo i vícekrát. A to je velká lekce do dalšího zápasu.

Předvedl jsi skvělé ukončení loktem z otočky, bylo to něco, co jsi trénoval?

Byl to prostě flow v tom daném okamžiku. Proto mám tuhle anténu (účes), abych chytil tyhle nápady.

Myslíš, že si zasloužíš bojovat o titul?

Ano, myslím, že si zasloužím ten zápas. Ale moje cesta v UFC je tak rychlá, že si ji nestačím užívat tak moc, jak bych chtěl. Ale myslím, že ano, myslím, že si to zasloužím ten zápas o titul.

Bylo to tvé nejlepší ukončení v kariéře?

Ne. Byly tam lepší ukončení. Protože jsem tento zápas neměl pod kontrolou celou dobu. Protože Dominick mě mnohokrát překvapil. Pro mě to nebylo dobré, chtěl bych být tím nejlepším a když řeknete o někom, že je nejlepší, tohle tak nevypadalo.

Říkáš, že se musíš zlepšit. V čem konkrétně?

Ano, musím se zlepšit, protože tam bylo tolik příležitostí k tomu, abych ten zápas ukončil dřív. Nechci být v kleci tak dlouho. Proč bych tam měl být dlouho a dělat tam toto krveprolití? To není mistrovství. A já se snažím nalézt mistrovství, toto ale nebylo ono.

Byl jsi vždycky dobrý s využíváním svého velkého dosahu?

Ano.

Proč bys chtěl bojovat s Janem Blachowiczem?

Protože Jan je šampion, je nejlepším v naší divizi.

Během zápasu jsi od Dominicka dostal tvrdý upkick, když ležel na zádech. Jak moc tě to rozhodilo?

Ano, to je pravda, to si pamatuju. Ano, našel můj obličej, a na zemi ukázal moc hezkou práci. Ale byl na zemi a když jste nahoře, tak nějaké údery ze spodku nejsou tak devastující, jako z vrchu. Ale ano, trochu mě to překvapilo. Trochu jsem ho na zemi podcenil a to byla chyba.

Tvůj příští zápas by mohl být znovu v Las Vegas, před vyprodanou arénou. Těšíš se na to?

Ano, jsem nadšený z USA, posledních 5 let jsem bojoval v Japonsku a tohle je úplně jiný svět. A rád bych ukázal můj styl boje v této krásné zemi.

Máš za sebou dva zápasy v UFC bez davů lidí (anglicky crowds)…

… bez čeho?

Bez davů lidí (crowds)

… co to sakra je crowds… jo lidi (smích). Jo, omlouvám se, musím zapracovat na své angličtině.

Jak myslíš, že tě nabije ta energie, když ti budou fandit tisíce lidí v aréně?

Je mi to jedno. Ne že by mi to bylo jedno, ale není to pro mě ta hlavní věc. Ta hlavní věc je předvést dobrý výkon v kleci. A když tam jsou lidi nebo nejsou, to není faktor, který by mě ovlivnil.

Vyhrál jsi bonus za výkon i za zápas večera, celkem 100 tisíc dolarů. Co s těmi penězi uděláš?

Koupím si nějaké drahé auto a pak ho nabourám (smích). Ne, nevím. Musím splatit svůj dům a potom… Ano, moje ego má rádo peníze, holky, auta, drahé lodě, velké párty, ale moje druhé já chce jenom žít v lese, v malém domku a cvičit, den za dnem a jít za mistrovstvím. Jít si za mistrovstvím den za dnem, nic jiného. To si myslím, že je moje nejopravdovější já.

Jsi ochoten čekat na vítěze v zápase mezi Blachowiczem a Teixeirou?

Ano, potřebuju teď trochu času na odpočinek, užít si to, že jsem bojovník UFC, že jsem v té nejvyšší lize a použít to co jsem se naučil během zápasu s Dominickem, zapracovat na svých chybách, a to zabere nějaký čas.

Zdroje:  UFC - tisková zpráva

Nejnovější články