Kop na játra a bylo hotovo. Gruzínec Chikadze po jedné minutě oslavil další vítězství TKO

Kop na játra a bylo hotovo. Gruzínec Chikadze po jedné minutě oslavil další vítězství TKO Cub Swanson - Giga Chikadze | zdroj: Getty Images

Giga Chikadze na turnaji UFC Vegas 25 ukázal, že se s ním v pérové váze musí rozhodně počítat.

Gruzínec Giga Chikadze si fanoušky UFC získal především v minulém roce, kdy posbíral hned čtyři vítězství v řadě, a hlavně jeho listopadové TKO proti Jameymu Simmonsovi bylo opravdu parádní. Zcela zaslouženě za něj získal ocenění za výkon večera, a především se tak posunul mezi nejlepších patnáct bojovníků divize.

Cub Swanson působí v UFC už od roku 2011 a přesto, že se nikdy nedostal na absolutní vrchol, tak byl vždy považován za atraktivního všestranného bojovníka. I tak se ale mezi roky 2018 a 2019 nevyhnul čtyřem porážkám v řadě, které mu málem vystavily v organizaci stopku. Za poslední dva roky však posbíral dvě vítězství a knockautem proti Danielu Pinedovi ukázal, že se s ním stále musí počítat.

Do dnešního zápasu vstoupil aktivněji Chikadze, který ostrým low kickem připomenul svojí kickboxerskou minulost. Swanson sice zabral střed klece, odkud se však, ale spíše snažil držet odstup a monitoroval, co od svého protivníka může očekávat.

Než ale stihl dokončit svojí „analýzu,“ tak už bylo duelu. Chikadze ho totiž po minutě dalším tvrdým kopem (round kick) trefil přímo do oblasti jater a Swanson se s bolestivou grimasou sesypal k zemi. Gruzínec už jej dál sice nechtěl mlátit, ale podíval se na rozhodčího a ten se neměl k tomu zápas ukončit, tak nebohého Swansona zasypal pěstmi, čímž mu podepsal definitivní ortel. Další krásné TKO v jeho podání a další zasloužený padesáti tisícový bonus za výkon večera.

„Jsem opravdu šťastný,“ prozradil Chikadze v pozápasovém rozhovoru. „Z Cuba jsem měl respekt, ale dopadlo to, jak to dopadlo. Myslím, že jsem poslal vzkaz všem 15 nejlepším bojovníkům, že jsem tady. Kdyby náhodou neznali moje jméno.“

Vzhledem k tomu, jak rychle dokázal Chikadze ukončit tento zápas by mohl znovu bojovat poměrně brzy. A s kým by se chtěl v kleci potkat? V tom má tento sympatický bojovník jasno. Podle svých slov by tentokráte nejraději vyzval bývalého šampiona Maxe Hollowaye anebo nebezpečného Calvina Kattara. Díky výkonům, které předvádí, by se mu toto přání mohlo úplně klidně splnit.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články