Chikadze letos zvítězil už počtvrté, líbivým TKO upoutal pozornost šéfa UFC a řekl si o top soupeře na prosinec

Chikadze letos zvítězil už počtvrté, líbivým TKO upoutal pozornost šéfa UFC a řekl si o top soupeře na prosinec Obávaný "Giga kop" | zdroj: Profimedia

Gruzínský zápasník Giga Chikadze byl k bojování předurčen. Už když ho otec poprvé spatřil, tak prý prohlásil, že se právě narodil nový světový šampion. A Giga mu o 32 let později stále dělá radost. 

Chikadze nejprve úspěšně bojoval v kickboxerském ringu, dařilo se mu i v prestižní GLORY. Paralelně však pracoval také na své MMA kariéře a v roce 2017 přešel naplno. Byla to zřejmě dobrá volba, protože se brzy dostal do hledáčku UFC. První šance skrze Dana White's Contender Series mu sice v roce 2018 nevyšla, ale stačilo si napravit reputaci dvěma rychlými vítězstvími a plnohodnotná smlouva byla na stole.

Gruzínský "ninja" začínal trénovat karate už ve věku 4 let. Ve stylu Goju ryu má dokonce třetí dan a základ v karate je na jeho stylu jasně vidět. Rád využívá kopy a to i ty zřídkakdy vídané jako třeba kakato geri či různé otočky.

Nyní ho v oktagonu čekal UFC nováček James Simmons přezdívaný "Afro-samurai", který si smlouvu s UFC vysloužil třemi rychlými vítězstvími. Chikadze nastoupil s bandážemi na nohou, takže bylo jasné, že plánuje hodně kopat. Jeho soupeř naopak doufal, že se bude bojovat v klinči nebo na zemi, Giga se mu však pokaždé ze sevření dostal.

Oba se k akci moc neměli, Simmons čekal na vhodnou příležitost zkrátit vzdálenost a Chikadze pečlivě vyměřoval své kopy. Těmi mířil na střed těla, aby využil soupeřovi podvědomé reakce. Když mu totiž spadly níž, zvedl svůj kop na odkrytou hlavu. Simmons šel k zemi a stačilo už jen pár potvrzujících úderů, aby rozhodčí zápas odmával.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Лучшее из MMA / UFC / ACA (@top_punch_),Lis 8, 2020 v 4:34 PST

"To je ono, to je giga kop," smál se Chikadze, když mu během pozápasového rozhovoru pustili opakovaný záběr jeho knockoutu. Po rychlém vítězství by se prý rychle vrátil zpět do boje, ale chtěl by v ideálním případě hlavní zápas nebo předzápas večera. Jako potenciálního soupeře navrhnul Jeremy Stephense a svůj nápad přednesl osobně i Danu Whitovi, který v hale celý turnaj sledoval a gruzínský ninja na něj očividně udělal dojem, protože mu přisoudil také bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Jeremy Stephens už reagoval, že výzvu na prosincový souboj přijímá.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články