Souboj v UFC ukončilo brutální zranění. Brahimaj ve své premiéře málem přišel o ucho

Souboj v UFC ukončilo brutální zranění. Brahimaj ve své premiéře málem přišel o ucho zdroj: Profimedia

Ramiz Brahimaj na svou premiéru v UFC asi nebude vzpomínat v dobrém. Nejenže dostal dvakrát tvrdý kop do slabin, soupeř mu pak ještě loktem málem amputoval ucho.

MMA není zrovna něžný sport a zápasy samozřejmě nezřídka kdy končí zraněním. Diváci si už zvykli, že při soubojích teče krev, ale občas jsou situace, kdy i ti nejotrlejší jen nechápavě zírají. Jeden takový moment přineslo i uplynulé UFC Fight Night 182.

Američana Ramize Brahimaje přivítal v nejslavnějším oktagonu světa jeho zkušenější krajan Max Griffin. Ten má přezdívku "Pain" neboli bolest a v zápase ukázal proč. Přestože měl aktuálně na kontě dvě porážky v řadě, do souboje naskočil plný sebevědomí a po kleci doslova tančil. Brahimaj ho během prvního kola vůbec nemohl trefit. 

Ve druhém kole zařadil Brahimaj vyšší rychlost. Griffin měl ale stále mírně navrch a jeho jednotlivé údery z dálky nacházely cíl. Jasně to potvrzovaly to podlitiny na obličeji jeho soupeře. Brahimaj se ale nezvdával a snažil se zkracovat vzdálenost. Při jednom z výpadů jej však chtěl Griffin zakontrovat vnitřním lowkickem, ale jeho holeň trefila zakázané místo. Rána o suspenzor zarezonovala prázdnou halou a Ramiz šel s bolestivou grimasou k zemi. Naštěstí se po minutě oklepal a naskočil zpět jako by se nic nestalo. Griffin však skvělým pohybem eliminoval většinu jeho dalších útoků a kolo nejspíš urval opět pro sebe.

Brahimaj vs Griffin zdroj: Profimedia

Do třetího dějství šel Brahimaj s tím, že aby dosáhl na výhru, bude muset svého soka nejspíš ukončit před limitem. Začal tedy agresivněji a dokonce jabem poslal Griffina k zemi. Jednalo se ale spíše o ztrátu rovnováhy než o výraznější otřesení. Akce pokračovala, po chvíli ji ale bohužel opět přerušil kop do slabin. Tentokrát Griffin vyslal front kick, který ale po cestě do soupeřova břicha nepříjemně zavadil o suspenzor.

Akce pokračovala a borci si údery vyměňovali takřka bez přestání. Více štěstí měl nakonec Griffin, protože jeho pravý hák soupeřem viditelně otřásl. Jakmile ucítil krev, rozjel dlouhou kombinaci. Boj však skončil v klinči na pletivu. Zatímco Brahimaj se snažil spíše přežít, Max "Pain" větřil svou šanci na konec před limitem a snažil se něco vymyslet. Povedlo se mu z blízka zasadit alespoň loket. Situace byla nepřehledná, ale šlo vidět, že se z jeho soupeře spustila krev a instinktivně si šahal na ucho.

"Přestaňte, stop!" zakřičel rozhodčí, když si všiml, že Brahimajovo ucho je ošklivě natržené. Sám bojovník patrně v záplavě adrenalinu bolest moc necítil, a tak se rozhodnutí dost podivoval. 

Tady ještě v detailu, slabším povahám ale nedoporučujeme:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články