Výstavní KO hned první ranou. Tyson Nam se ani nezapotil, pak se málem rozbrečel

Výstavní KO hned první ranou. Tyson Nam se ani nezapotil, pak se málem rozbrečel Tyson Nam zvítězil výstavním KO. | zdroj: Profimedia

Podívejte se, jak UFC bojovník Tyson Nam poslal hned první ranou svého soupeře bezvládně na zem.

Sobotní turnaj UFC on ESPN 10 i přes kritiku, že nenabídl ty nejlepší bojovníky, ukázal skvělé duely. A překvapivě hned první tři zápasy skončily hned v první minutě.

V prvním zápase dokázal Christian Aguilera zahnat Anthonyho Ivyho ke kleci, kde mu tvrdými háky nadělil TKO a skoro přes kopírák to udělala ve třetím zápase také Julia Avila své soupeřce Gině Mazany.

Opravdu výstavní KO ale předvedl ve druhém zápase večera rodák z Havaje, Tyson Nam, který se postavil proti Zarrukhovi Adashevovi.

Tyson Nam (19-11) má za sebou ve svých 36 letech 31 zápasů a v oktagonu už toho zažil hodně. V UFC to však byl teprve jeho třetí zápas, protože Tyson Nam nastupoval v různých organizacích především v Rusku a Asii. V UFC se mu ale zatím moc nedařilo a do sobotního zápasu vstupoval po dvou porážkách v řadě a věděl, že musí vyhrát.

Jeho soupeř, Zarrukh Adashev (3-2), rodák z Uzbekistánu a po Makhmudovi Muradovovi druhý Uzbek v UFC, vzal zápas proti Tysonovi na poslední chvíli, pouhé 3 dny před turnajem. Dříve bojoval v Bellatoru a do soboty měl jen 4 profesionální MMA zápasy. Ale nenechte se mýlit, tento nenápadný bojovník je mistrem světa v kickboxu a mistrem světa v K-1 a rozhodně neměl být snadným soupeřem.

Zápas začal opatrně, Adashev bojoval v obráceném gardu a po pomalém začátku otestoval Tysona rychlou kombinací. Ten se ubránil a začal Adasheva tlačit pohybem. Adashev znovu zahrozil, ale Tyson jej měl přečteného a jen si trochu povolil. V další akci Adashev kopl na Tysona lowkick, ale ten tentokrát nikam neodběhl, ale vypálil tvrdý zadní hák přímo na soupeřovu bradu. Adashev se svalil k zemi a Tyson pro jistotu přidal ještě „ránu jistoty“, ale to už se do hry vložil rozhodčí a Tysona od bezvládného soupeře odehnal. Zápas tak trval pouhých 32 sekund.

Po zápase si Tyson Nam dřepl ke kleci a na jeho obličeji byla vidět spousta emocí. I přestože vyhrál, nebyl daleko od pláče. Na tiskové konferenci se k této emotivní chvilce vyjádřil:

„Nesu na svých ramenou hodně velkou tíhu. Dlouho jsem se dostával do UFC, už předtím jsem bojoval proti skvělým zápasníkům a dělal jsem věci jako tato, jen ne v UFC. Jsem známý v Rusku a v Asii, ale teď už jsem to předvedl i v Americe a už mě znáte.“

„Po dvou prohrách za sebou jsem myslel, že mě vyhodí, ale dali mi třetí šanci a přistupoval jsem k tomu jako ‘Udělej to nebo zemři‘. Cítil jsem, že bojuju o svůj kontrakt v UFC.“

Tyson Nam tak svoji smlouvu s UFC určitě prodlouží a vypadá to, že pod tlakem umí podávat skvělé výkony. Navíc jeho soupeř kvůli nedostatku času na hubnutí nesplnil váhový limit a byl tak nucen dát Namovi 20% ze své výplaty, takže Tyson může být dvojnásobně šťastný.

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články