Na sobotní turnaj UFC nenavážili zápasovou váhu hned 3 bojovníci

Na sobotní turnaj UFC nenavážili zápasovou váhu hned 3 bojovníci zdroj: Profimedia

UFC už tuto sobotu pokračuje dalším turnajem, který nese označení UFC on ESPN 10, kde se v hlavním zápase utká veteránka UFC, Jessica „Evil“ Eye, s Cynthií Calvillo.

Ve svých 33 letech je Jessica Eye jednou z nejzkušenějších bojovnic a na svém kontě má celkem 23 zápasů, ze kterých 15 vyhrála a 7 prohrála. Do UFC přišla jako velice slibná zápasnice, s 10 výhrami a jednou porážkou, ale zpočátku se jí moc nedařilo. Z prvních sedmi zápasů vyhrála jeden jediný a vypadalo to, že se s UFC bude loučit. Nakonec ale přestoupila do muší váhy a tam se jí začalo dařit. Z pěti zápasů vyhrála 4 a prohrála pouze s nezastavitelnou Valentinou Shevchenko, která Jessice málem ukopla hlavu svým tvrdým highkickem.

Jessica svůj poslední zápas proti Viviane Araújo z prosince minulého roku sice vyhrála, ale nesplnila zápasovou váhu a tak se zápas konal ve váze 131 liber (cca 59,4 kg).

Se stejným problémem se potýká i dnes, když nenavážila požadovanou zápasovou váhu 126 liber (57,15 kg). Tuto váhu převážila o pouhých 113 gramů, ale i tak bude muset dát 25% ze své výplaty své soupeřce. Jessica byla při vážení evidentně hodně dehydrovaná a sotva se dokázala postavit na váhu. Po zvážení řekla: „Jsem hotová lidi, asi nedokážu stát“

Její soupeřka Cynthia Calvillo má se svými 10 zápasy mnohem méně zkušeností, ale zato se jí v UFC velice daří. Osmkrát dokázala vyhrát, jednou prohrála a ve svém posledním zápase, s Marinou Rodriguez, remízovala. Pro Cynthii bude ale zápas s Jessicou Eye debutem v muší váze v UFC. I Cynthie Calvillo ve svém posledním zápase totiž nesplnila váhu a pravděpodobně proto se také rozhodla jít o divizi výš.

Dalším hříšníkem, který si neuhlídal jídelníček, je Karl Roberson, který měl v březnu zápasit s Makhmudem Muradovem. Ten navážil rovnou o 2,25 kg více a svému soupeři Marvinovi Vettorimu tak bude muset odevzdat 30% ze své výplaty. Podobně to dopadlo už před měsícem, kdy Roberson tehdy také neudělal váhu a navíc ze zápasu odstoupil kvůli zdravotním potížím souvisejícím s drastickým hubnutím. To Vettoriho rozčílilo a když Robersona potkal v hotelu, málem se do něj pustil.

„Prostě jsem na něj vyletěl, když se přede mnou naparoval,“ řekl Vettori. „Na konci dne prostě půjdu do oktagonu a zmlátím ho tak brutálně, jak jenom dovedu. A tak to prostě bude.“

„Bylo to od něho neprofesionální. Ale myslím, že je to solidní bojovník – jen prostě není na mojí úrovni. Když se dostal k lepším soupeřům, nebyl schopný dostat se na jejich úroveň. Tak to prostě je, není na mojí úrovni.“

Do třetice neudělal váhu taky nováček Zarrukh Adashev, který měl bojovat v bantamové váze a nenavážil o 750 gramů. U tohoto bojovníka se to však dá poměrně snadno omluvit, protože vzal zápas doslova na poslední chvíli, před třemi dny, a nestihl už zhubnout.

Hlavní karta bude k vidění v neděli od 3 hodin ráno. Je sice pravda, že tentokrát nejsou na turnaji taková velká jména, na jaké jsme si v poslední době zvykli, ale určitě to bude stát i tak za to.

Zdroje:  bloodyelbow , mmafighting.com

Nejnovější články