Khabib už zná datum zápasu s Gaethjem a jeho otec se po vážném onemocnění zotavuje

Khabib už zná datum zápasu s Gaethjem a jeho otec se po vážném onemocnění zotavuje zdroj: Profimedia

Zápas o titul šampiona lehké váhy nás čeká už v září a stav Khabibova otce se mírně zlepšuje.

Neporažený šampion v lehké váze Khabib Nurmagomedov se s prozatímním šampionem Justinem Gaethjem utká na turnaji UFC 253, které je naplánováno na 19. září.

Khabib se měl původně utkat s Tonym Fergusonem v dubnu, v jednom z nejočekávanějších zápasů roku. Jenže svět zastavila koronavirová pandemie a Khabib, který v tu dobu uvízl v Rusku, se nemohl dostat do USA. Nakonec jej proti Tonymu Fergusonovi nahradil Justin Gaethje, který šokoval celý svět a Tonyho Fergusona porazil na TKO v pátém kole.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje Justin Gaethje sebral Fergusonovi všechno, na čem dlouhé roky pracoval | zdroj: Profimedia

Gaethje až na pár momentů celý zápas diktoval a eliminoval většinu Fergusonových zbraní, zatímco sám jej trefoval tvrdými údery. Tony Ferguson si ale vysloužil respekt, když ani po neuvěřitelných bombách, které od Gaethjeho dostal, nešel k zemi. Až prasklá očnice jej zastavila a rozhodčí Herb Dean jej vysvobodil z masakru, který proti němu Gaethje rozjel. Justin Gaethje si tak vysloužil pás prozatímního šampiona, ale podle jeho vlastních slov si raději počká na ten "opravdový pás".

Pro Khabiba byl rok 2020 (jako pro většinu lidí) dost smolným. Nejen, že se neutkal s Tonym Fergusonem, ale především jeho otec a trenér, Abdulmanap Nurmagomedov, byl po několik měsíců ve vážném stavu kvůli srdečnímu onemocnění způsobeným koronavirem. Jeho stav byl dlouhou dobu kritický, a byl dokonce transportován do vojenské nemocnice v Moskvě. Podle Khabibova manažera Aliho Abdelazize se ale jeho stav mírně zlepšil:

„Khabib je velice silný, jeho rodina je velice silná a jeho otec je velice silný. Zlepšuje se, otevřel oči, trochu odpovídá. To je dobré znamení.“

Abdulmanap Nurmagomedov se svým synem Khabibem zdroj: Profimedia

Abdelaziz, který je manažerem jak Khabiba, tak i Justina tvrdí, že Khabib v tréninku nepolevil:

„Myslím, že nemoc Khabibova otce jej ještě víc motivovala. Trénuje každý den, dvakrát denně. Už teď je v bojovém campu.“

A trénovat by neporažený dagestánský šampion určitě měl, protože Gaethje je pro něj stylově velice nebezpečným soupeřem. I přestože Justin v zápasech raději nechává mluvit své pěsti, jeho wrestling je na špičkové úrovni a dostat jej na zem bude velice těžké i pro Khabiba, který je právem považován za nejlepšího MMA wrestlera současnosti. Na to jakou taktiku oba zvolí a jak ji budou schopni vnutit tomu druhému v oktagonu, si ještě chvilku počkáme, už teď ale můžeme říct, že se bude jednat o jeden z nejočekávanějších zápasů roku.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články