Khabibův otec má COVID-19 a bojuje o život. Khabib přiznal, že nemocí se nakazilo přes 20 příbuzných

Khabibův otec má COVID-19 a bojuje o život. Khabib přiznal, že nemocí se nakazilo přes 20 příbuzných Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Khabib a jeho rodina teď prožívají těžké chvíle plné nejistoty. Jeho otec Abdulmanap Nurmagomedov je stále v kritickém stavu v nemocnici.

Svět se pomalu vzpamatovává z koronavirové pandemie a postupně se na většině míst začínají uvolňovat restrikce. Výjimkou je však Rusko, kde situace stále není pod kontrolou a ovlivňuje životy mnoha obyvatel. Jedním z nich je také šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov, kterému tento vir napadl mnoho příbuzných.

Nedávno jsme vás informovali, že byl Khabibův otec Abdulmanap kvůli pneumonii udržován v umělém spánku a nakonec musel podstoupit operaci srdce. Nyní dagestánský bojovník pro server MMA Junkie prozradil, že byly jeho zdravotní komplikace opravdu způsobené koronavirem a jeho stav je nadále kritický.

„Více než 20 mých blízkých příbuzných bylo nakaženo COVID-19 a museli zůstat na intenzivní péči. Někteří z nich už nejsou mezi námi,“ řekl Nurmagomedov. „K mému otci - dostává neskutečnou podporu a lidé se na něj stále ptají.“

„Je pořád v nemocnici a stále tou chorobou trpí. Měl také srdeční komplikace, které byly způsobeny COVID-19. To je vše, co k tomu mohu říct. Chtěl bych poděkovat všem lidem za vaši podporu, přání a modlitby. Přeji také vše nejlepší. Buďte v bezpečí a zdrávi. Děkuji mnohokrát.“

Abdulmanap Nurmagomedov se svým synem Khabibem zdroj: Profimedia

Khabib je už od konce března letošního roku „uvězněn“ ve svojí domovině, díky čemuž přišel o dubnový titulový zápas s Tony Fergusonem. Ten se tak nakonec před týdnem a půl utkal o prozatímní pás (interim) s Justinem Gaethjem, kterému podlehl v pátém kole a přišel tak, alespoň na nějakou dobu, o možnost získání šampionského pásu.

Gaethje se tak s největší pravděpodobností utká o plnohodnotný titul právě s Nurmagomedovem. Kdy se tak stane není jisté, ale podle informací, které přichází z UFC, by měl termín připadnout na některý ze zářijových dnů. Celá událost by se měla pořádat na bojovém ostrově (Fight Island), kde si organizace buduje vlastní areál pro pořádání zápasů.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články