Khabibův otec je v kritickém stavu. Slova podpory vyjádřil i jeho největší rival, Conor McGregor

Khabibův otec je v kritickém stavu. Slova podpory vyjádřil i jeho největší rival, Conor McGregor Abdulmanap Nurmagomedov se svým synem Khabibem | zdroj: Profimedia

Abdulmanap Nurmagomedov, otec Khabiba a legenda ruského bojového sportu je po operaci srdce ve vážném stavu v nemocnici.

Šampion UFC Khabib Nurmagomedov teď nemá moc důvodů k radosti. Jeho otec a zároveň trenér, Abdulmanap Nurmagomedov, byl před několika týdny hospitalizován se zápalem plic a symptomy chřipky. Jeho test na koronavirus byl negativní a ze zápalu plic se 57 letý Abdulmanap naštěstí dostal. Minulý týden byl však znovu odvezen do nemocnice, tentokrát až do Moskvy, kvůli srdečnímu problému. Podle všeho byl nucen podstoupit operaci srdce a teprve před pár hodinami se probral z kómatu. I nadále však zůstává ve vážném stavu.

S Khabibem mluvil šéf UFC Dana White, podle kterého je šampion pochopitelně zdrcený a White vyjádřil jeho otci podporu a úctu:

„Abdulmanap Nurmagomedov je pravý mistr bojových umění, který žije život v hrdosti, cti a respektu. Ty samé hodnoty předal svému synovi, světovému šampionovi Khabibovi, už jako malému a vždy byl v jeho rohu během jeho kariéry. Vím jak blízcí si Khabib se svým otcem jsou a mrzí mě slyšet o jeho zdravotním stavu. Myslím na rodinu Nurmagomedů a Abudlmanapa, který nepřestává bojovat.“

Ke slovům podpory se připojil i ten, od kterého byste to nejméně čekali, Khabibův největší rival, Conor McGregor:

 „Modlím se za uzdravení Abdulmanapa Nurmagomedova. Muže zodpovědného za více světových šampionů, napříč několika bojovými disciplínami, než které můžeme vůbec znát. Je to opravdový génius v bojových uměních. Jsem velmi smutný, že slyším takové zprávy. Modlím se za rodinu Nurmagomedů v tento čas.“

Conor tak očividně zakopal válečnou sekyru, kterou před pár dny nabrousil, když vypustil jedovatý tweet, ve kterém nazval Khabiba krysou (psali jsme o něm zde). V minulosti se také navážel do jeho otce, ale jak je vidět, i Conorovo nevybíravé chování ke svým soupeřům má své hranice.

I přes tyto starosti se zdravím svého otce je Khabib odhodlán obhájit svůj šampionský pás a Dana White dnes na tiskové konferenci řekl, že Khabib potvrdil, že na zápas mezi ním a Justinem Gaethjem bude v září připraven.

Doufejme, že se jeho otec ze svých zdravotních problémů dostane a bude mu opět oporou v tréninku i u klece jako jeho kouč.

Zdroje:  rt.com , mmajunkie.com , themaclife.com

Nejnovější články