Khabib a Poirier opětují palbu a usazují McGregora zpátky na zem

Khabib a Poirier opětují palbu a usazují McGregora zpátky na zem Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Netrvalo dlouho a Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier odpověděli na Conorův jedovatý tweet.

 

Conor McGregor se pustil do svých kolegů z oktagonu (píšeme o tom zde) Khabiba Nurmagomedova a Dustina Poiriera a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat.

Khabib Conorovi ve svých tweetech ihned připomněl, že je to on, kdo jej poslal úderem na zem a kdo jej porazil, a že si pamatuje na slova pokory, které mu McGregor řekl o pauze mezi koly, že „je to jen business“.

„Ano, pamatujeme si tě, byl jsi tak hodný, buď stejný, nebuď falešný.“

„Objímat nohy? Zapomněl jsi jak jsem ti dal ránu a ty jsi šel na zem, nebo píšeš tyhle tweety opilý? Porazil jsem tě ve strikingu, roztrhal jsem tě ve wrestlingu a absolutně jsem tě zničil v grapplingu. Přiměl jsem tě, abys lapal po vzduchu a na konec jsi se vzdal. A nezapomeň svá slova: Je to jen business.“

„Nemáš rád (objímání) nohou?“

Dustin Poirier si jako obvykle zachoval klid a Conora krátce odpálkoval:

„Ty máš jediné vítězství v  lehké váze v  UFC. Buď zticha.“  

Poirier naráží na jedinou výhru v lehké váze, kterou má Conor McGregor nad Eddiem Alvarezem, kterému sebral šampionský titul. Předtím ani potom v lehké divizi irský bojovník nezápasil a poté co přestal zápasit v pérové váze, se (kromě zápasu s Alvarezem) jednalo buď o domluvenou váhu (s Natem Diazem), nebo o welterovou váhu.

Dustin má ale Conorovi co oplácet. V roce 2014 se spolu utkali v pérové váze a Conor jej uspal na začátku prvního kola. Od té doby se ale Dustin jako bojovník neskutečně posunul, přestoupil do lehké váhy a minulý rok dokonce vyhrál dočasný šampionský titul v epické bitvě proti Maxovi Hollowayovi. Titul nakonec ztratil v souboji s Khabibem Nurmagomedovem, který jej stejně jako McGregora ukončil na rear naked choke.

I přestože se McGregor viditelně snaží o zápas s Justinem Gaethjem, nový dočasný šampion má prozatím jasno, že chce bojovat s Khabibem „o ten pravý pás“.

Na pozápasové tiskové konferenci totiž Justin Gaethje jasně řekl, že další zápas bude proti současnému šampionovi Khabibu Nurmagomedovi, se kterým se chce porvat „o ten pravý pás“:

„Khabib je ten nejlepší na světě. Makal jsem od svých čtyř let pro výzvy jako je tato. A budu šťastný, když budu moct reprezentovat Spojené Státy Americké proti tomu nejlepšímu v  Dagestánu nebo v  Rusku. Má 28 výher a žádnou porážku a není tady žádná jiná výzva, kterou bych chtěl. Chci s ním bojovat.“

„Potom půjdu do Irska a udělám to, co musím.“

Khabib je však stále v Rusku a je těžké říct, jestli bude mít možnost v nejbližších měsících vycestovat za zápasem s Gaethjem. McGregor vs. Gaethje by tak mohla být zajímavou alternativou.

 

Zdroje:  Twitter , UFC

Nejnovější články