Khabib potvrdil, že zápas ruší, Ferguson a McGregor ho mají za zbabělce

Khabib potvrdil, že zápas ruší, Ferguson a McGregor ho mají za zbabělce zdroj: Profimedia

MMA fanoušky po celém světě teď zajímá jediné  proběhne v dubnu UFC 249, a pokud ano, kdo obstará hlavní zápas?

Bude, nebude, bude... S prokletým zápasem Nurmagomedov vs. Ferguson to je jako na horské dráze. Chvíli se zdálo, že je beznadějně zrušený, a pak zase svitla naděje. To i kvůli tomu, že sám šéf UFC Dana White dával jasně najevo, že se nevzdá a zápas uspořádá za každou cenu. Včera však přišla zamítavá zpráva přímo od Khabiba.

"Jsem zklamaný víc než vy, že musím ten zápas zrušit," napsal dagestánský bojovník na svůj Instagram. Jeho vyjádření však přišlo 1. dubna, a tak někteří fanoušci ještě doufali, že se jedná jen o špatný aprílový vtip. Z celého vyjádření však bylo jasné, že Khabib nežertuje. "Největší země a firmy jsou v šoku z toho, co se to děje, situace se nepředvídatelně mění každý den. Ale Khabib pořád musí zápasit, tohle říkáte? Dávejte na sebe pozor a zkuste se na to podívat z mého pohledu."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Staying home in quarantine and reading the reaction of people to the situation around my fight, it turns out that the whole world should be in quarantine, governments of all countries, famous people around the world urge people to follow all safety requirements in order to limit the spread of the disease, to save people, and Khabib is the only one relieved of all obligations and must demonstrate free will and train flying around the world, for the sake of fight? - I understand everything and I’m definitely upset more than you to cancel the fight, probably like all others, I had many plans after the fight, but I can’t control it all. The greatest countries and the largest companies of our time are shocked by what is happening, every day the situation changes unpredictably. But Khabib still has to fight, is that what you saying? - Take care of yourself and put yourself in my shoes. - Сижу дома на карантине и читаю реакцию людей на ситуацию вокруг моего боя, получается весь мир должен сидеть на карантине, правительства всех стран и известные люди всего мира призывают людей соблюдать требования безопасности, чтоб ограничить распространение болезни ради спасения людей, а Хабиб, освобождён от всех обязательств и должен демонстрировать свободу воли и тренироваться летая по всему миру рискуя своей жизнью ради боя ? - Я все понимаю и точно не меньше вас расстроен отменой боя, наверно у меня , как и у всех других, было много планов после боя, но я не в силах контролировать все это. Сверх державы и крупнейшие компании нашего времени в шоке от того, что происходит, каждый день ситуация меняется непредсказуемо. Но Хабиб все равно должен драться, так получается? - Берегите себя и поставьте себя на мое место.

Příspěvek sdílený Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),Dub 1, 2020 v 12:02 PDT

Soupeř Tony Ferguson k jeho rozhodnutí nebyl vůbec shovívavý. "Jsem hodně naštvaný, že ten chlap nechce zápasit. Začal se bát. Měli by mu vzít jeho šampionský titul," zlobil se "El Cucuy" v rozhovoru s novinářem Arielem Helwanim a dodal: "Garantuji vám, že ukončí kariéru, aniž by ten zápas byl."

Samozřejmě se nabízí, že by se Tony mohl utkat s náhradníkem. Nejžhavějším kandidátem je momentálně asi Justin Gaethje. Ten by sice byl zárukou skvělé podívané, ale Ferguson poukázal na jeho nepříliš oslnivou bilanci z posledních zápasů. Vzápětí však dodal, že se postaví komukoliv.

Ozval se také Conor McGregor, který před časem tvrdil, že se bude udržovat v zápasové formě, aby případně mohl na poslední chvíli zaskočit, protože předvídal, že zápas v původním složení opět nedopadne. "Jsem ve formě, abych teď zápasil," napsal na Twitter, avšak není jasné, jestli se nejedná jen o prázdný výkřik do tmy.

Zároveň také nevynechal příležitost, aby si rýpnul do svých rivalů. "Pravdou je, že Tony a Khabib hráli kuřecí hru a Khabib couvl první, což to dělá 3-2 ve prospěch Tonyho." Později dokonce sledoval Khabibovo živé vysílání na Instagramu a v komentáři ho žádal, aby ho do něj jeho konkurent pustil. Je jasné, že by to nevedlo k ničemu dobrému a tak bylo asi lepší, že Nurmagomedov žádost ignoroval.

UFC 249 se podle původních plánů mělo odehrát už 18. dubna, aktuálně se ale jeví nanejvýš nepravděpodobně, že bychom se ho v původním termínu dočkali. Není ani jisté, jaké zápasy by nakonec na kartě byly. Spekuluje se o Ngannou vs. Rozenstruik a popichují se také Usman s Masvidalem či Woodley s Covingtonem. I přes poslední zprávy ale žije také naděje, že by se Khabib s Tonym přece jen utkali, protože šampion dnes opět živě vysílal a to očividně těsně po tréninku, takže je stále v přípravě.

Zdroje:  ESPN , Instagram Khabib Nurmagomedov , mmajunkie.com , Twitter Conor McGregor

Nejnovější články