UFC odkládá 3 turnaje za sebou. Khabib vs. Ferguson ale určitě bude, vzkazuje šéf Dana White

UFC odkládá 3 turnaje za sebou. Khabib vs. Ferguson ale určitě bude, vzkazuje šéf Dana White zdroj: Profimedia

UFC London, Columbus a Portland se odkládají na neurčito. Khabib s Tonym ale budou stůj co stůj.

UFC a jeho šéf Dana White bojovali houževnatě, ale nakonec se příští tři akce přece jen konat nebudou. USA, stejně jako téměř celý svět, přišly s restriktivními opatřeními, které zakazují shromažďování lidí a UFC na to muselo reagovat. Zprvu měly být akce odbojovány bez diváků v domácí aréně UFC v Las Vegas, ale ani to se nakonec nekoná, neboť stát Nevada zakázal všechny bojové sporty.

Dana White tak byl nucen udělat „taktický ústup“ a odložit tři naplánované akce. Rozepsal se o tom v emailu určenému svým zaměstnancům, ve kterém jim mimo jiné poděkoval za jejich práci a vyjádřil podporu:

„Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom přemístili příští tři turnaje - Londýn, Columbus a Portland. Ale každý den vycházejí nová omezení týkající se cestovaní a hromadných akcí, které nám znemožňují dodržet plán. Nemůžeme teď nic pořádat ani ve Vegas, v našem domovském městě, protože Nevada až do 25. března zakázala všechny bojové sporty.“

„Když bojovníci neudělají váhu, když se zraní, když nám jednotlivé státy nedají licenci, vždycky najdeme cestu. Ale tohle je jiné. Celý svět je právě teď zasažen a není nic důležitějšího, než zdraví a bezpečnost pro vás a vaše rodiny.

„Proto teď uzavíráme všechny UFC kanceláře, včetně hlavní kanceláře ve Vegas, minimálně do 31. března a žádáme zaměstnance, aby pracovali z domu. Performance Institute bude taky uzavřen veškerému personálu i bojovníkům. Další 3 akce – Londýn, Columbus a Portland – budou odloženy. UFC 249 [Khabib vs. Ferguson] je pořád naplánováno podle původnho rozvrhu, ale lokalita se může změnit. Budeme Vás informovat“

Říkám Vám to pořád, ale vy jste ti nejlepší, kteří to kdy dělali. Je to nahouby, ale my se přes to dostaneme a budeme ještě tvrdší, silnější a drsnější než předtím“.

Dana White v závěru dokonce nabídl, že pokud některý ze zaměstnanců nebo jejich blízkých budou vykazovat symptomy koronaviru a budou mít potíže sehnat doktora, mají se na něj obrátit.

Šéf UFC taky trvá na tom, že „prokletý“ zápas mezi šampionem Khabibem Nurmagomedovema a Tonym Fergusonem, který už byl v minulosti čtyřikrát naplánován a následně zrušen, se na pátý pokus uskuteční stůj co stůj. Pro ESPN to řekl v nedávném rozhovoru:

„Doufáme, že se celá situace do dubna uklidní. Tenhle zápas se uskuteční. Bez lidí – ale ať to stojí co to stojí. Pravděpodobně to nebude ve Spojených státech, ale tento zápas se uskuteční!“

Oba bojovníci jsou stále v přípravě a Tony Ferguson dokonce nedávno zveřejnil video z jednoho ze svých šílených tréninků:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

“ActiveRest” # Breakin’ASweatAfterBusinessTrip # Let’sGo -CSO- # WorkMoar #

Příspěvek sdílený @TonyFergusonxt (@tonyfergusonxt),Bře 16, 2020 v 5:37 PDT

Musíme tedy doufat, že se slova šéfa UFC vyplní a situace se skutečně uklidní a dovolí uspořádat zápas, který by měl být zápasem roku - protože tohle prostě chcete vidět.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com

Nejnovější články