Khabib prozradil, jak jeho trénink naruší Ramadán a svůj tip na vítěze zápasu McGregor vs. Gaethje

Khabib prozradil, jak jeho trénink naruší Ramadán a svůj tip na vítěze zápasu McGregor vs. Gaethje Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Důležitý muslimský svátek není s náročnými tréninky moc dobře slučitelný, Nurmagomedov popsal, kolik času bude potřebovat pro návrat do formy.

Ačkoliv Khabib Nurmagomedov patří k nejdominantnějším bojovníkům, rozhodně nepatří k nejaktivnějším, protože v posledních letech zápasí maximálně dvakrát ročně. Není se čemu divit, protože sezónu mu zkracuje také Ramadán.

 Tento měsíc trvající svátek je pro muslimské bojovníky obzvlášť náročný v tom, že mimo jiné nesmí od svítání do soumraku jíst a pít. To samozřejmě prakticky vylučuje tvrdé tréninky. Neznamená to však, že by Khabib netrénoval vůbec.

 „Trávím ten čas s rodinou, chodím do mešity, modlím se a přes den držím půst. A samozřejmě taky trénuju. Je to velmi těžké a nebezpečné. Celý den nepijete a nejíte, můžete se zranit. Proto to není moc kontaktní a nespárujeme. Ale pořád je to těžké.“

 První letošní zápas Khabib absolvuje týden před začátkem Ramadánu a bude to pravděpodobně největší test jeho kariéry. Neporažený šampion se utká s Tonym Fergusonem, o kterého prý sám požádal vedení UFC, aby zápas domluvilo. Ať už zápas dopadne jakkoliv, „The Eagle“ se do oktagonu nejspíš nevrátí dříve než na podzim.

„Po Ramadánu potřebujeme my atleti, ne normální lidi, minimálně 45 dní na rekonvalescenci, protože bojujeme na vysoké úrovni a musíme všechno hlídat. Po Ramadánu se mění hodně věcí, jako třeba jak a kdy jíte.“

Zatímco se bude Nurmagomedov dostávat zpět do formy, bude sledovat vývoj ve své divizi. V zápase Poirier vs. Hooker mírně favorizuje prvního jmenovaného, protože je podle něj všestrannější bojovník. Souboj McGregoraGaethjem sice ještě není oficiálně potvrzený, ale pokud by se odehrál, Khabib vidí šance na výhru vyrovnané. Předpokládá totiž, že by se boj odehrával v postoji, kde jsou podle něj oba velice dobří.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články