Ferguson a Khabib bavili přítomné novináře. Došlo na ostrá slova i skopnutí pásu z pódia

Ferguson a Khabib bavili přítomné novináře. Došlo na ostrá slova i skopnutí pásu z pódia zdroj: Profimedia

Ferguson si nebral servítky a šampiona nešetřil. Ten ho nazval hlupákem a při staredownu skopl Tonyho pás dolů z pódia. 

Turnaj UFC 249 přinese nejočekávanější souboj posledních let, prokletý duel Khabib Vs. Ferguson. Potvrdí neporažený šampion svou pozici, nejlepší lehké váhy všech dob? Nebo Tony Ferguson ukáže, proč je postrachem celé divize a prodlouží šňůru dvanácti výher v řadě? Tisková konference ukázala, v jakém psychickém rozpoložení, se oba borci nachází. 

V minulosti byl tento zápas domluvený již několikrát, ale nikdy k němu nedošlo. Khabib měl problémy s váhou, Ferguson si kuriózně zranil koleno, když zakopl o natažený kabel v nahrávacím studiu. Právem se utkání přezdívá “prokleté” a dokud neuvidíme oba borce uprostřed oktagonu, nemůžeme si být ničím jistí. 

Na tiskovou konferenci oba zápasníci dorazili ve zdraví a odpovídali na dotazy přítomných novinářů. Khabib seděl v naprostém klidu, Ferguson držel v ruce míč na baseball, smál se, reagoval na fanoušky a pozornost poutal pro sebe. Často skákal Khabibovi do řečí a nešel daleko pro ostré slovo.

Tonyho je velký šoumen a  je vidět, že mu čas strávený na pódiu dělal radost. Níže jsou nejzajímavější věty, které Ferguson pronesl.

El Cucuy je blázen, který vyhlíží další oběť 

“Hype okolo toho zápasu je opravdový, už se moc těším. Hledám nějaké sparring partnery na jiu-jitsu, téměř jsem nespároval, protože to se mnou nikdo nevydrží. S*ru na Khabibův odkaz, zničím ho. Rozbiju ho a zase může vyskočit z klece.”

“Respektuji ho, ale jsem mentálně obrovsky silný, jsem v skvělé formě a jsem ku*va rád, že k tomu zápasu konečně dojde.” 

“Nezajímá mě, co se říká o McGregorovi, jsem zaneprázdněný člověk, nemám čas se zabírat irskými sr*čkami.” 

“Otočím ti žaludek naruby, kluku.” vykřikoval El Cucuy

“Nikdy nebyl v pouliční bitvě a nezažil pravou americkou rvačku.” 

“Jsem mexikánec, co ti rozbije držku.”

Šampion mluvil s rozvahou a nenechal se rozhodit

“Tony si zaslouží svou šanci, respektuji ho, jako bojovníka, ale jako člověka? Je úplně hloupý a nikdo ho nemá rád a proto ho musím porazit.” řekl v úvodu Khabib.

Padla otázka na Floyda Mayweathera a Khabib odpověděl: Bojuji pouze s velkými jmény a takové má jak Floyd, tak i Tony.” Ferguson vtipně reagoval: Nurmagomedov je také velké a dlouhé jméno.”

“Nikdy jsem si soupeře nevybíral, jsem šampion a je mi jedno, s kým budu obhajovat. Ferguson je na řadě. Může být mým nejtěžším soupeřem a vítěz bude nejlepší lehkou vahou historie. ” 

“Nemluv o mém manažerovi, ani mých bratrech, mluv o mě, když jsem tady.” 

“Nejsi mexikán, vždyť jsi z Kalifornie.”

“V souboj na ulici, bych tě zabil.” 

“Jsi lhář, jestli říkáš, že se nebojíš mých schopností. Víš dobře, co jsem udělal Conorovi nebo Barbozovi.” 

“On je fakt úplně blbý, vždyť jsem vám to říkal.”

Při vzájemném staredownu, položil Ferguson svůj pás na zem a řekl Khabibovi, ať položí i ten svůj a vítěz bere oba. Khabib nesouhlasil a Tonyho pás odkopl Tonyho pás pryč z pódia. 

Kdo vyhraje nejlepší duel v dějinách lehké váhy, zjistíme již 18. dubna. Na stejném turnaji, se představí i český zástupce Mach Muradov. 

 

Zdroje:  https://www.youtube.com

Nejnovější články