Údery hlavou? Podívejte se jak Khabib „zpracoval“ svého soupeře

Údery hlavou? Podívejte se jak Khabib „zpracoval“ svého soupeře Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

Dávno předtím, než Conor McGregor použil své údery ramenem, Khabib používal v zápase svoji tvrdou hlavu.

 

Není pochyb o tom, že Khabib Nurmagomedov je v současnosti jedním z nejlepších bojovníků na světě. Na stejný stupeň dominance by se mohl zařadit snad jen Jon Jones, který je de fakto také neporažený a "čistí" svoji divizi už hezkých pár let. Khabib za celou svoji kariéru nejen, že neprohrál zápas, ale v podstatě prohrál snad jen jediné kolo, a to proti Conoru McGregorovi. I tak jej ale dokázal přesvědčivě porazit, stejně jako další velká jména, jako Dustin Poirier, Edson Barboza, Michael Johnson a další.

Khabib vyrůstal v dagestánských horách a na tvrdý život byl zvyklý od malička. Od člověka, který jako malý zápasil i s medvědem, byste asi ani nečekali nic jiného.

V červnu 2010, dávno předtím, než se stal Khabib UFC šampionem a jedním z nejlepších zápasníků na světě, nastoupil v ruské organizaci Golden Fist Russia, proti bojovníkovi Ali Bagovi. Jednalo se o Khabibův osmý profesionální zápas a Khabib jej samozřejmě vyhrál, tentokrát na rozhodnutí rozhodčích. Zápas se rychle přesunul na zem a jelikož pravidla dovolovaly i údery hlavou, Khabib začal svému soupeři znepříjemňovat zápas svými „hlavičkami“:

 

„Hlavičky“ nejsou v bojových sportech až tak výjimečné. V začátcích UFC, kdy bylo povoleno skoro všechno, kromě dloubání do očí a kousání, byly hlavičky dost časté a účinné. Dnes už jsou však údery hlavou v MMA ve všech prestižních organizacích zakázány. Legální jsou doposud v barmském boxu (tzv. lethwei), který je asi nejbrutálnější bojový sport vůbec a deset lékařů z deseti by vám jej nejspíše nedoporučilo.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články