Co dál s Conorem? Ozval se Floyd, Dana White však dává přednost odvetě s Khabibem

Co dál s Conorem? Ozval se Floyd, Dana White však dává přednost odvetě s Khabibem zdroj: Profimedia

Irská superstar je zpátky ve hře a po rychlém vítězství nad Cerronem nemá o další vyzyvatele nouzi. Přihlásil se také boxer Mayweather.

Dana White se na pozápasové tiskové konferenci usmíval. Měl k tomu dobrý důvod, jeho největší hvězda Conor McGregor totiž svůj comeback zvládla na výbornou. Donalda Cerroneho Ir vyřídil za pouhých 40 vteřin. "Vypadal neuvěřitelně," rozplýval se šéf UFC. "Vypadal rychlý, zasahoval tvrdě, měl gameplan a vyřídil opravdu tvrdého chlapa, který přišel vyhrát."

Tenhle zápas ostře sledovali také Conorovi potenciální soupeři. Jejich reakce a výzvy na sebe nenechaly dlouho čekat. Zatímco šampion welteru Kamaru Usman gestikuloval zívání, Jorge Masvidal dával najevo spíš překvapení nad tak rychlým koncem.

V pozápasovém rozhovoru sám Conor vyzval prakticky všechny. "Oslavím to, strávím dnes v noci šas se svojí rodinou, a pak půjdu zpátky do gymu trénovat. A kdokoliv z těch blbečků to může mít. Dokonce i ten malý smradlavý idiot u stolku. Všichni!" Bojovník s irskými kořeny Paul Felder, který celý večer spolukomentoval, poznal, že to byla narážka na něj, a pohotově zareagoval, že teď má sice domluvený zápas s Danem Hookerem, ale milerád si to pak s Notoriousem rozdá.

Jedním z prvních, kdo reagoval na sociálních sítích byl Floyd Mayweather. Ten na Instagram ihned umístil očividně předem připravenou grafiku potenciální odvety s irským bojovníkem a datem 2020. U toho však nezůstal a přidal také podobně vypadající grafiku lákající na možný souboj s Khabibem. Hvězdný boxer zkrátka umí dělat promo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Floyd Mayweather (@floydmayweather),Led 18, 2020 v 10:19 PST

Dana White na tiskové konferenci potvrdil, že s Mayweatherem během UFC 246 mluvil. Zároveň však popřel, že by sám přemýšlel o zorganizování odvety. Přesto však se slavným boxerem něco plánuje: "Počítáme s Floydem v našich plánech a on zase ve svých plánech pro letošní rok počítá s námi, a něco společně uděláme."

Šéf UFC vidí ale spoustu jiných možností, nebránil by se ani zápasu své největší hvězdy proti Jorge Masvidalovi. "Jestli chci vidět Conora tenhle rok zápasit třikrát? Jasně. Zápasit s Masvidalem? Jasně. Ale musíte dělat to, co dává smysl."

"Conor říkal, že do zápasu s Khabibem šel s tím, že řešil spoustu osobních věcí, měl zranění a všechno tohle okolo...A je posedlý odvetou, protože ví, že nebyl stoprocentně v pořádku," argumentoval White, proč mu odveta dává smysl. Podle něj by se navíc jednalo o ještě mnohem sledovanější zápas než ten první. Přirovnal ho dokonce k legendární boxerské trilogii Joe Frazier vs. Muhammad Ali. "Khabib vs. Conor je důležitý pro jejich odkazy a pro sport."

Sám McGregor ale v rozhovorech zmínil, že probíhají také jednání s dalším fenomenálním boxerem Manny Pacquaiem. Sám pak na tiskové konferenci zažertoval, když reagoval na dotaz jednoho z novinářů, jestli viděl Floydův příspěvek. "Jo, zapomněl na ten plakát dát McGregor Sports and Entertainment. Víte, co myslím. To ho vyšouplo a bude to já a Manny."

Ve vzduchu visí také možný zápas s Tony Fegusonem nebo završení trilogie s Natem Diazem. Druhý jmenovaný nezůstal mlčky a rozhořčeně twítoval, že je to celé "fake". S nejstylovější výzvou přišel ale Stephen Thompson, který je znám jako jeden z nejmilejších bojovníků a nedávno v souvislosti s BMF titulem vtipkoval, že by měl dostat titul NMF (Nicest motherf*r). Teď využil toho, že McGregor před zápasem svého soupeře nenapadal a naopak mu vyjadřoval respekt.

Nejnovější články