Předzápasy UFC 246: Dober vyhrál rychlým KO, Maycee Barber poprvé v kariéře okusila porážku

Předzápasy UFC 246: Dober vyhrál rychlým KO, Maycee Barber poprvé v kariéře okusila porážku Maycee Barber | zdroj: Getty Images

Předzápasy UFC 246 nastartovalo rychlé KO, viděli jsme ale také tvrdou bitvu Yusuffa s Filim a nic si nedarovaly ani Modafferi s Barber.

Drew Dober vs. Nasrat Haqparast (lightweight)

Tenhle zápas netrval dlouho. Dober skvělým načasováním trefil Nasrata přesně ve chvíli, kdy kopal lowkick. Afgánského bojovníka posadila rána doslova na zadek a než se stačil vzpamatovat, Američan ho na zemi dobil takřka do bezvědomí.

Vítěz - Drew Dober KO

 

Askar Askarov vs. Tim Elliott (flyweight)

Ani druhý zápas neměl daleko od konce v prvním kole. Askarov Elliotta na moment vypnul, ale tomu po vteřině naskočilo vědomí a dokázal přežít. Dagestánec byl jasně tvrdší a i když ho Elliott v posledním kole naháněl s rukama dole a dokázal i bez krytu vyvinout velký tlak, na vítězství to nestačilo.

Vítěz - Askarov na body

 

Sodiq Yusuff vs. Andre Fili (featherweight)

Od tohohle zápasu se čekala atraktivní podívaná. Oba dva bojovníci by se rádi vyšplhali na vyšší místa v divizi a zároveň o sobě chtěli dát vědět na ostře sledované kartě. Oba do toho tedy vlétli velmi tvrdě a bez respektu. Zdálo se, že tenhle zápas nejspíš dlouho trvat nebude.

Fili udělal dobrou věc a pokusil se zápas vzít na zem, což by oběma nejspíš ušetřilo hodně tvrdých ran do hlavy, Yusuff se ale pokaždé dokázal okamžitě zvednout. Trochu to připomínalo zápas Davida Kozmy s Matte Kerteszem. Oba se pak málem vypnuli v bezhlavé přestřelce, aby si na zemi zkusili nasadit submise. Fili ale dokázal utéct z takřka utaženého armbaru.

Do třetího kola nastupoval Fili s tím, že pravděpodobně prohrál dvě předešlá kola. Yusufovi naopak jeho trenéři radili, ať si zkrátka v klidu dojde pro peníze. Fili změnil střeh a z opačného gardu překvapil soupeře a jasně ho přepodovával. Otázkou bylo, jestli to bude stačit. Pravděpodobně tuhle taktiku měl zkusit dříve, protože už nedokázal bodovu ztrátu dohnat.

Vítěz - Yusuff na body


Maycee Barber vs. Roxanne Modafferi (flyweight)

O Maycee se mluví jako o nastupující hvězdě. Ve věku pouhých 21 let a s 8 výhrami bez jediné porážky má rozhodně slušně našlápnuto a sebevědomí ji nechybí. Roxanne je oproti tomu ve svých 37 letech na sklonku své kariéry a pro Barber měla být se svými zkušenostmi těžkým testem.

Co Barber pravděpodobně nečekala bylo, že Modafferi bude hrozit i v postoji. Stejně však chtěla boj přenést na zem. Zkušená bojovnice byla sice lepší v každém aspektu boje, ale zápas ovlivnilo zranění kolena, které na začátku druhého kola vypovědělo Barber službu. I přesto však ukázala srdce bojovnice a rvala se o vítězství až do poslední vteřiny.

Modafferi v pozápasovém rozhovoru prozradila, že se rozhodně nechystá končit a naopak by ráda zaútočila na špičku žebříčku. Smysl by ale dávala také odveta, až Barber vyléčí zranění.

Vítěz - Modafferi na body

Nejnovější články