UFC 246 není jen McGregor a Cowboy. Podívejte se na jaké zápasy se můžete ještě těšit

UFC 246 není jen McGregor a Cowboy. Podívejte se na jaké zápasy se můžete ještě těšit Conor McGregor vs. Cowboy Cerrone | zdroj: Profimedia

Showtime Pettis, bývalá šampiónka i ruský hroznýš. Karta UFC 246 slibuje zajímavou podívanou. 

Conor McGregor vs. Donald Cerrone

Není jediný fanoušek MMA, který by o hlavním zápase turnaje neslyšel alespoň pár slov. Utká se největší hvězda bojových sportů a veterán s největším počtem výher v UFC. Conor je všeobecně považován za obrovského favorita a nikdo si tak nějak nedokáže představit, že by hvězdný Ir prohrál. McGregor má na svém kontě 22 výher a 4 porážky, Cowboy 37 výher a 13 porážek. Oba jsou především postojáři, kteří těží ze skvělého pohybu a dynamiky. Conorův styl boje každý zná, narovnaný jako pravítko, tancuje kolem svých soupeřů, měří si vzdálenost a zasahuje tvrdou levou zadní. Donald je mistr v thajském boxu a skvěle to přenesl do MMA. Dokáže soupeře zasypat dlouhými kombinacemi, které zakončuje high kickem (kopem na hlavu). Takto ukončil sedm soupeřů, což je další rekord v UFC. Jedním z největších highlightů je kombinace více než dvaceti úderů, kterými zničil Ricka Storyho. Conorův nejlepší okamžik je jasný, vítězství nad Jose Aldem v titulovém zápase, který trval pouhých 13 vteřin. Pokud by Cowboy zvítězil a šokoval celý svět, rázem se stane superhvězdou, kterou pozná celý svět. Zápas s Conorem je odměnou pro každého bojovníka. Již před zápasem Vás sleduje doslova celý svět, získáte nové fanoušky i sponzory. Cowboy touží po největší výplatě své kariéry, Conor vrátit zpátky zašlou slávu a dojít pro třetí šampiónský pás. Nová dekáda – nový McGregor, těšme se!    

Holly Holm vs. Raquel Pennington

Veteránka bojových sportů, která vypnula Rondu Rousey, stále protahuje svou dlouhou kariéry. Bývalá světová šampionka v kickboxu i v MMA, ve svých osmatřiceti letech stále neztratila touhu zápasit. Ve své kariéře čelila těm nejlepším ženám která v oktagonu najdete. V roce 2015 se již s Pennington utkala a vyhrála na body. Od té doby vystoupala až na úplný vrchol, ale poslední roky již lehce ztrácí svůj drive. Porážky s Tate, Shevchenko, Cyborg i Nunes lehce poskvrnily jinak úžasnou kariéru bojovnice z Albuquerque, kde trénuje v legendárním gymu JacksonWink Academy. Holly ukazuje, jak má vystupovat, trénovat a žít profesionální sportovec. Nevynechá jediný trénink, dře do úmoru a i když už nemusí nikomu nic dokazovat, stále má chuť bojovat a budovat status legendy ženského MMA.

Raquel se již s Holm potkala a prohrála těsně na body. Poté však vyhrála čtyři utkání v řadě a především výhry nad Andrade a Mieshou Tate ji právem přinesly titulovou šanci. Celkem překvapivě vydržela s Amandou Nunes do pátého kola, ale tam přišlo tvrdé KO a sen o titul se rozplynul. Poté prohrála s Germaine de Randamie, chuť si zpravila v létě loňského roku výhrou nad Irene Aldanou. Sobotní utkání bude jejím již jedenáctým v UFC a podruhé se představí na turnaji s Conorem.  

Alexey Oleynik vs. Maurice Greene

Těžká váha je vždy velmi sledovaná a nyní tomu nebude jinak. Hroznýš z Ruska proti dvoumetrovému drobečkovi ze Spojených států. Oba jsou skvělými zemaři a my se možná dočkáme překvapivého ukončení na submission, které především Oleynik skvěle ovládá. Alexey je dvaačtyřiceti letý veterán, který má na svém kontě 57 vítězství a 13 porážek. Neskutečný počet ukončení na zemi – 45 je pravděpodobně nejvyšší číslo mezi zápasníky UFC. Předvedl téměř všechny možné submise, ale jeho specialitou je ezekiel choke, který jednou dokonce zvládl udělat ze spodu z mountu. Bohužel, uškrceným bojovníkem na druhé straně, byl Viktor Pešta. Oleynik prohrál poslední dva duely a nyní se chce vrátit na vítěznou vlnu. Americký dlouhán je ideálním protivníkem a „Hroznýš“ bude v zápase favoritem.

Maurice Greene dříve zápasil v menších amerických organizacích a s UFC podepsal v roce 2016. Z osmi vítězství ukončil čtyři soupeře na zemi a tak se dá očekávat, že se Oleynika na zemi bát nebude, i když zápas začíná v postoji, kde ho bude chtít Greene určitě udržet. Disponuje velkou knockoutovou silou a nejspíše zkusí zápas ukončit v prvních minutách. Výhra nad bojovníkem z TOP 15 by Greena zapsala do paměti nejen matchmakerů, ale i fanoušků, kterých budou u televizních obrazech milióny.

Claudia Gadelha vs. Alexa Grasso - ZÁPAS ZRUŠEN - viz náš článek!

Anthony Pettis vs. Diego Ferreira

Hlavní kartu otevře duel bývalého šampiona s veteránem, který v UFC prohrál pouhé dva zápasy. Pettis je fanouškům dobře známý mistr neobvyklých kopů a bláznivých ukončení. Zápasil s těmi nejlepšími bojovníky, které lehká váha nabízí a jeho profesionální rekord 22 – 9 zahrnuje 18 ukončení před limitem a spousty bonusů za výkon večera. V roce 2013 získal titul lehké váhy a jako první zápasník vybojoval titul v WEC i UFC. Od roku 2017 udolal Millera, Chiesu a také skvělého Stephena Thompsona. Zpátky na zem ho vrátil Nate Diaz, který dominoval ve třech kolech a Pettise totálně zdemoloval. „Showtime“ bude v sobotním zápase velkým favoritem a měl by soupeře ukončit před časovým limitem.

Diego Ferreira je čtyřiatřicetiletý brazilský rodák s bilancí 16 – 2. Jedná se o komplexního bojovníka, který 9 duelů ukončil a 7 vyhrál na body. Naposledy prohrál v roce 2015 s Dustinem Poirierem, ale od té doby táhne šňůru pěti utkání v řadě a případná výhra nad hvězdou lehké divize, může Diega posunout nejen žebříčkem UFC, ale i v zájmu fanoušků. Zápas na kartě s McGregorem je pro Ferreiru velká odměna a to nejen po finanční stránce.   

Podívejte se na promo k UFC 246:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články