Holly Holm chce znovu bojovat o titul: „Nechci se jen zúčastnit, chci vyhrát.“

Holly Holm chce znovu bojovat o titul: „Nechci se jen zúčastnit, chci vyhrát.“ zdroj: Profimedia

„Kazatelovu dceru“ Holly Holm čeká ostrý zápas proti Raquel Pennington.

Netrpělivě očekávané UFC 246, které se odehraje tento víkend v Las Vegas není jenom o návratu Conora McGregora. Jedním ze zápasů, které jsou uvedeny na hlavní kartě, je i očekávaný střet Holly Holm a Raquel Pennington. Tyto dvě se měly potkat už v říjnu loňského roku, ale kvůli zranění hamstringu Holm se zápas odsunul a uvidíme ho tedy tento víkend.

Od aerobiku po MMA

Holly Holm není ve svých 38 letech ve světě bojových sportů žádným nováčkem. Začala trénovat už v šestnácti letech, kdy její talent objevil trenér aerobiku (trénovala také cardio kick box), kterému se v té době věnovala. Z aerobiku zanedlouho přesedlala na kick box. Už o čtyři roky později, v roce 2001, získala titul šampionky na Americkém národním amatérském šampionátu. 

Po úspěších v kick boxu se rozhodla věnovat také boxu. Holm má na svém kontě několik boxerských titulů ve welterové váze, a je mnohými považovaná za nejlepší z nejlepších. V boxu Vyhrála 33 ze svých 38 zápasů, 3x remízovala a pouze 2x prohrála. V roce 2011 se díky svému boxerskému promotérovi dostala poprvé do oktagonu. Holly zápas vyhrála ve druhém kole, když její soupeřka nebyla schopná pokračovat v zápase kvůli zraněním, které jí způsobily její low kicky.

Přestup do UFC a porážka Rondy

Do UFC se ale dostala až v roce 2014, když už měla za sebou úspěchy z Bellatoru a Legacy fighting championship. Nejvýznamnějším zápasem, který Holly doposud své kariéry měla, je bezesporu ten s Rondou Rousey. Odehrál se v listopadu 2014 a Holm do něj nastupovala jako totální outsider. Jenže Ronda si s ní nevěděla rady. Holm kontrolovala téměř celý zápas,  byla velmi silná v postoji a byla schopná ubránit se také Rondiným takedownům, naopak ji sama dostala na zem. Byla druhou zápasnicí, která se s Rondou dostala do druhého kola. Tam, k překvapení všech, ukončila Rondu krásným highkickem a stala se novou šampionkou bantamové váhy. Podařilo se jí tak získat titul jak v boxu, tak v MMA. Ten následně prohrála s Mieshou Tate, která ji uškrtila na rear naked choke.

Z bantamové váhy několikrát přešla do pérové, kde se pokusila získat šampionský titul. To se jí však zatím nepodařilo. Poprvé narazila na Germaine de Randamie a podruhé nestačila na Cris Cyborg

 

Odveta s Raquel

Nadcházející zápas s Raquel Pennington se však odehraje v bantamové váze (do 61 kg). Tyto dvě bojovnice se spolu znají velice dobře. Oktagon spolu sdílely už v roce 2015, kdy se tehdy z těsného vítězství (split decision) radovala Holly. Raquel je přesvědčená, že to měla vyhrát ona a teď si jde pro odvetu. Tentokrát to ale nechce nechávat v rukou rozhodčích a hodlá Holly ukončit. Obě zápasnice si jsou v mnohém podobné. Obě mají velice dobrý striking, obě prohrály s Germaine de Randamie a byly ukončeny Amandou Nunes. Holly je však bývalá šampionka a ví jak své soupeřky knockoutovat. Ze svých 12 výher dokázala knockoutovat 8 soupeřek. Raquel má jen 1 knockout z celkových 10 výher v oktagonu, ale zase dokázala své soupeřky třikrát utáhnout na submisi. Dá se očekávat, že Raquel se bude snažit zápase dostat na zem, zatímco Holly se bude chtít bít v postoji.

Cesta za titulem

Holly se naposledy objevila v oktagonu v červnu loňského roku, kdy v této váze prohrála v zápase o titul s Amandou Nunes. „Jasně, lámalo mi to srdce, když jsem nebyla schopná titul získat už v létě. Ale stále se posunuju, stále jdu do předu. Nedělala bych to, kdybych si pro sebe nevytyčila vysoké cíle. To bych se taky mohla rovnou otočit a odejít...při každém zápase, který mám, se soustředím na výhru“.

Holm má teď znovu šanci získat titul. „Kdybych se pořád nesnažila vyšplhat na vrchol a poprat se o titul, tak proč bych ten sport vůbec dělala?“ řekla pro MMAjunkie. „Vždycky říkám, že se tam nejdu zúčastnit. Jsem tu proto, abych dosáhla na zlato a budu na tom pracovat tak dlouho, než to tak skutečně bude. Každý zápas beru vážně.“

Zápas s Raquel Pennington nejspíš rozhodne o budoucí vyzyvatelce pro dosud neohroženou Amandu Nunes, takže se očekává nelítostná bitva mezi těmito dvěma bojovnicemi.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články