Donald Cerrone popisuje „nejděsivější a nejintenzivnější“ momenty před zápasem

Donald Cerrone popisuje „nejděsivější a nejintenzivnější“ momenty před zápasem Donald Cerrone | zdroj: Profimedia

Cerroneho čeká nejsledovanější zápas kariéry. Jaké jsou jeho pocity před zápasem?

Donald "Cowboy" Cerrone je pravděpodobně nejlepší bojovník, který nikdy nedosáhl na titul. Cowboy má nejvíce výher i ukončení napříč UFC a v oktagonu potkal to nejlepší, co lehká a welterová váha nabízí. Porazil Edsona Barbozu, Jima Millera, Eddieho Alvareze, Bensona Hendersona či Matta Browna. Porážky mu připravili Jorge Masvidal, Robbie Lawler, Darren Till či Tony Ferguson a naposledy Justin Gaethje. Všechno velká jména a největší hvězdy UFC.

18. ledna nastoupí ve welterové divizi s Conorem McGregorem. Pro Donalda je tento zápas velkou odměnou, protože dostane největší výplatu kariéry. Fanoušci mluví jen o Conorovi a zapomínají, jak skvělým bojovníkem "Cowboy" ve skutečnosti je. I prezident UFC Dana White potvrdil, že Donald není zdaleka takový outsider, jak si fanoušci myslí.

Cerrone je jedním z nejoblíbenějších zápasníků také pro svoji upřímnost. V roce 2018 Donald v rozhovoru pro MMA junkie popsal jak se cítí před zápasem:

„Miluju bojování! Je to ten nejděsivější, nejintenzivnější, skvělý pocit… je strašně těžké to vysvětlit.
Ale právě teď nemůžu spát, nemůžu jíst, musím udělat váhu.. a to dělá půlku bitvy.“

„Je den zápasu, všichni tvoji kámoši říkají ‚zabiješ ho‘… ne kámo, nezabiju. Jdu tam a budu bojovat, nejdu ho zabít. Mám strach, ale jedeme dál.“

„Najednou jsem v aréně, všichni kámoši z týmu a trenéři jsou tam, je to šílené, nahání to strach. Jdeš se vyzvracet na záchod – aspoň já to dělám – pak procházíš chodbou, světla ti svítí do obličeje, stejně jako teď. Pak jsi živě v televizi, jdeš tím tunelem a řekneš si: „A sakra! Šest týdnů přípravy a najednou je to teď a tady.“

„Skákal jsem z letadla, byl jsem na vrcholcích hor. Ale nic ti nenaježí chlupy na zádech tak, jako příchod do toho skur**ného oktagonu. Najednou zavřou klec a ty si říkáš, ‘no, teď jsou jen dva způsoby jak se to vyvine… Buď to vyjde, nebo ne.’"

Celý svět očekává hladké vítězství McGregora v prvním kole. Odborníci se ale shodují, že Cerrone bude těžším soupeřem, než si fanoušci myslí. Conor soupeře určitě nepodcení a předvede precizní výkon. Pokud ale Cowboy McGregora porazí, rázem se zařadí mezi světové sportovní celebrity a konečně dostane kredit, který si zaslouží.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články