Cerrone věří, že je lepší bojovník než McGregor. Takhle kdysi zlomil ruku svému soupeři.

Cerrone věří, že je lepší bojovník než McGregor. Takhle kdysi zlomil ruku svému soupeři. Cerrone vs Perry submission | zdroj: Profimedia

„Cowboy“ je jedním z nejzkušenějších bojovníků v UFC. Má zbraně na to, aby ohrozil McGregora?

Donald „Cowboy“ Cerrone si do zápasu s Conorem McGregorem věří. Proč taky ne, v MMA už zažil snad všechno. Drží dokonce několik velice zajímavých rekordů v UFC - za největší počet vyhraných zápasů (23), nejvíce ukončených zápasů (16), nejvíce bonusů (18) atd.

„Jestli se cítím, že jsem lepší MMA bojovník [než Conor McGregor]? Stoprocentě! Byl jsem v zákopech, měl jsem velké zápasy. Touhle cestou jsem kráčel mnohokrát. Tohle bude můj 51. MMA zápas. Dělal jsem to vícekrát než kdokoliv jiný. Doslova.“

„Cowboy“ patří ve svých 36 letech mezi nejzkušenější bojovníky v celém UFC. Je to taky díky jeho přístupu, kdy bere všechny zápasy, které mu UFC předhodí a zápasí proti komukoliv, i těm nejnebezpečnějším soupeřům. Bojuje tak někdy i 6x za rok (což je v UFC pro svou náročnost dost neobvyklé).

O zkušenostech a komplexnosti „Cowboye“ mluví také jeho kouč, Jafari Vanier: „Když se na oba dva podívám, Conor by se měl bát mnohem více než my. My máme na kontě mnoho vítězství na submisi, KO s kopy na hlavu, máme výhry na rozhodnutí. On [Conor] má jen svoji levou ruku. Neuvidíte Conora vyhrát na submisi, neuvidíte ho ani jít na zem – to je hodně vzácné, že? Neříkám, že budeme chtít vzít zápas na zem, ale co říkám je, že on má mnohem více důvodů ke starostem než my.“

Conor kontroval na svém instagramu, když zveřejnil fotku s přesným zásahem nosu Eddieho Alvareze, s popiskem „Připomínka nezahrávat si se silou @thenotoriousmma levé ruky.“ Sice na fotce Conor trefuje Eddieho svoji pravou rukou, to však nic nemění na tom, že jeho levačka je opravdu demoliční.

mcgregor-instagram-post McGregor punches Alvarez | zdroj: Profimedia

Když se podíváme na statistiky obou borců, „Cowboy“ je opravdu komplexnějším bojovníkem, kdy má na svém kontě 17 submisí a 10 KO. Conor zase vyhrál 18 zápasů na KO nebo TKO a jen jeden na submisi. Jestli však dokáže Conora něco porazit, je to právě grappling. Všechny 4 porážky totiž prohrál na submisi. Ačkoliv Cerrone většinou preferuje bitvu v postoji, má taky plný arzenál technik na zemi a je šance, že by zde mohl Conora zaskočit.

V zápase s Mikem Perrym se můžete podívat, jak to „Cowboy“ na zemi umí. Perrymu, který se zdráhal zápas odplácat, zlomil armbarem ruku (čas 4:49 ve videu):

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články