Alexa Grasso neudělala váhu a její zápas proti Claudii Gadelha se ruší

Alexa Grasso neudělala váhu a její zápas proti Claudii Gadelha se ruší Claudia Gadelha | zdroj: Profimedia

Na hlavní kartě UFC 246 bude o jeden zápas méně, než se původně plánovalo.

Žádný zápasník si asi nepřeje to, co teď prožívá Claudia Gadelha. Několik měsíců se připravovala na zápas, dřela, trénovala, hubla - aby den před zápasem zjistila, že její zápas je zrušen kvůli neprofesionalitě její soupeřky.

Alexa Grasso totiž nenavážila předepsanou váhu. 115 liber, tedy asi 52kg – takový je limit pro slámovou divizi v UFC. Grasso tento limit převážila o dva a půl kilogramu.

Zatímco Gadelha chtěla i přesto zápas přijmout, Nevadská atletická komise zápas zakázala:

„Váhový rozdíl mezi Alexou a Claudií byl 6 liber (cca 2,7 kg). V této váhové divizi je povolen maximální rozdíl 3 libry (cca 1,4 kg). Bylo to šest liber, takže po konzultaci s našim právním poradcem, nemůžeme tento zápas povolit. Také tady byly nějaké další problémy, zdravotní problémy. Takže jí nebude umožněno zápasit,“ řekl Jeff Mullen, z Nevadské atletické komise.

Claudia Gadelha byla rozhodnutím samozřejmě velmi zklamaná a řekla, že je připravena jít do oktagonu, jak brzy to jen půjde: „Strašně tvrdě jsem na tohle dřela a byla jsem nadšená, že pro vás všechny můžu udělat pořádnou show, ale bohužel se můj zápas neuskuteční, protože moje soupeřka neudělala váhu o pět a půl liber. I přesto jsem s ní chtěla zápasit, protože jsem drsná holka, ale Nevadská atletická komise nedovolila, aby se zápas uskutečnil.“

Není zcela jasno, jestli Gadelha dostane nějakou finanční kompenzaci nebo ne. Jisté je, že na hlavní kartě se teď utkají pouze čtyři dvojice zápasníků.

 

 

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články